webwinkel | Retourneren

Voldoet het geleverde artikel niet aan je verwachtingen? Retourneren is geen probleem. Je hebt tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling de tijd om artikelen kosteloos te retourneren in een van de Loods 5 winkels of op eigen kosten terug te sturen. Mocht je na een langere periode dan 14 dagen een artikel willen retourneren, neem dan even contact op met onze klantenservice.


In de Loods 5 winkels

Neem de factuur (eventueel een kopie) en het retourformulier ingevuld mee. Mocht het te retourneren artikel beschadigd zijn, kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Download retourformulier hier.


Per post

Heb je een Loods 5 account? Ga als volg te werk:


1. Log in op 'Mijn Account'. Ga in het menu aan de linkerkant naar 'Order Historie', en selecteer de bestelling die je wilt retourneren. Ga rechtsboven naar 'Retour', selecteer de artikelen die je wil retourneren en klik op 'Retourverzoek versturen'. Je ziet nu een Retournummer.
2. Download het Retourformulier hier of gebruik het bijgeleverde formulier. Noteer het Retournummer bovenaan het formulier de rest van het formulier hoef je niet in te vullen.
3. Neem de factuur (eventueel een kopie) en het retourformulier ingevuld mee. Mocht het te retourneren artikel beschadigd zijn, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
4. Verpak het artikel goed, zodat deze met de verzending niet beschadigd.
5. Knip het adreslabel op het retourformulier uit. Stop het retourformulier samen met de factuur (eventueel een kopie) in het pakket en plak het adreslabel op het pakket.
6. Verstuur het pakket bijvoorbeeld via PostNL. De kosten van pakketten die onder rembours of ongefrankeerd naar Loods 5 worden verzonden, zullen wij helaas moeten doorberekenen.
7. Bewaar je verzendbewijs goed, totdat je per email een ontvangstbevestiging hebt gekregen.


Geen account? Geen probleem, ga als volg te werk:


1. Download het Retourformulier hier of gebruik het bijgeleverde formulier.
2. Neem de factuur (eventueel een kopie) en het retourformulier ingevuld mee. Mocht het te retourneren artikel beschadigd zijn, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
3. Verpak het artikel goed, zodat deze met de verzending niet beschadigd.
4. Knip het adreslabel op het retourformulier uit. Stop het retourformulier samen met de factuur (eventueel een kopie) in het pakket en plak het adreslabel op het pakket.
5. Verstuur het pakket bijvoorbeeld via PostNL. De kosten van pakketten die onder rembours of ongefrankeerd naar Loods 5 worden verzonden, zullen wij helaas moeten doorberekenen.
6. Bewaar je verzendbewijs goed, totdat je per email een ontvangstbevestiging hebt gekregen.


Het retouradres is:

Loods 5
t.a.v. Afdeling Retouren
Pieter Ghijsenlaan 14b
1506 PV Zaandam


Per Loods 5 Transport

Mocht het te retourneren artikel bezorgd zijn met Loods 5 Transport, dan vragen we je contact op te nemen met onze klantenservice 088-6550555 van maandag t/m zondag van 10:00 - 17:30 uur of per klantenservice@loods5.nl voor het maken van een afspraak om tegen betaling het geleverde artikel op te komen halen. Op maat gemaakte artikelen kunnen niet geretourneerd worden.


Terugbetaling

Het aankoopbedrag en de verzendkosten van de heenzending worden uiterlijk binnen 5 werkdagen nadat kenbaar is gemaakt dat artikelen retour worden gestuurd, teruggestort op de betaalmethode die voor de aankoop gekozen is. De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening.


Garantie

Voor alle artikelen geldt de wettelijke garantieperiode, eventueel aangevuld met de garantiebepalingen van de desbetreffende leverancier. Let op: op maat gemaakte meubelen zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.


Herroepingsrecht (retourrecht)

Vanaf 13 juni 2014 gelden nieuwe regels in Europa voor verkoop op afstand. Deze zijn gebaseerd op de (Europese) Richtlijn Consumentenrechten. Je hebt het recht om binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden de overeenkomst met Loods 5 te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je het laatste artikel uit de bestelling fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen word je gevraagd dit schriftelijk kenbaar te maken. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het herroepingsformulier, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Download hier het herroepingsformulier. Je kan een email sturen naar klantenservice@loods5.nl of een brief naar Loods 5, Postbus 6005 2001 HA Haarlem Nederland.


Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan (aankoopbedrag en verzendkosten van de heenzending) binnen 5 werkdagen via de betaalmethode die voor de aankoop gekozen is terug. Aangenomen dat er aan alle retourvoorwaarden is voldaan. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen.