Binnenkijken bij Esther & Kees

by Loods 5

Na vier jaar in de Amsterdamse Baarsjes te hebben gewoond, kochten Esther en haar vriend Kees begin dit jaar een vervallen pakhuis uit 1900 in het centrum van Haarlem. Na zeven maanden bikkelen hebben ze een huis waar ze nooit meer weg willen. De begane grond, die eerder dienst deed als garage, gebruiken ze nu als woonkeuken met zithoek.

 

IMG_6682

 

Indelen

"Toen we het huis kochten stond er helemaal niets in. Het is best lastig om zo'n grote lege ruimte in te delen, maar ik zag het meteen voor me. Toen ik binnenkwam wist ik meteen, daar komt de bank en daar komt de keuken. Daarna hebben we de meubels en het keukenblok 'ingetekend' met uitgeknipte kranten op de vloer, zodat we een beeld kregen van ons nieuwe huis."

Oud hout

De opvallende eettafel maakte Kees van oude Franse wagonplanken. Best handig dus, zo'n klussende man in huis. Hij maakte ook de grote schuifdeuren tussen de slaap- en badkamer én het badkamermeubel van hetzelfde hout. Esther: "Als ik iets moois zie, kan hij het maken" En alhoewel vooral Esther verantwoordelijk is voor de inrichting, komt ze niet overal mee weg, "zolang het geen brocante of hartjes is, is het goed. Het moet wel een beetje stoer zijn".

 

IMG_6601

Quote Esther

IMG_6633

 

Klussen

Het was niet makkelijk, maar met flink wat hulp van hun vaders die timmerman en elektricien zijn, werd de klus in zeven maanden geklaard. "We woonden ondertussen op zolder, kookten tijdelijk op een gasstel en hadden nul privacy. Het was echt even doorbijten, maar we hebben er een droomhuis voor terug gekregen! De volgende stap is de zolder, daar zijn nog twee kamers en een badkamer."

Surprise

Bij de verbouwing kwam ook nog een mooie verrassing aan het licht; "Toen ik aan een los stuk stucwerk begon te krabben, vond ik de mooie oude brick wall bij de bank. We hebben de muur helemaal afgebikt en daarna het oude raam teruggeplaatst. Wel wat lager, want het zat eigenlijk op een hele onlogische hoogte!"

 

IMG_6635

IMG_6627

IMG_6680

 

Stijl

"Nadat we het huis hadden gekocht, maakte ik een mood board. Daarin zag je vooral wit, grijs en crème. Maar toen die mooie brick wall tevoorschijn kwam, vond ik dat het toch wat donkerder mocht. Daarom kwam er een stoere houten eettafel en kochten we zwarte stalen kasten en bijzettafels." En als ze dan iets tegenkomt in de winkel of op marktplaats? "Ik ben altijd goed voorbereid, in mijn tas zit standaard een rolmaat. Inmiddels ken ik de meeste afmetingen van de kamers in huis ook uit mijn hoofd, zodat ik zeker weet dat het past."

Op reis

Het contrast tussen de beneden- en bovenverdieping is groot. Waar je beneden nog een industriële sfeer proeft, stap je boven in een licht sprookje uit 1000-en-1 nacht. Esther: "We hebben laatst een mooie rondreis gemaakt door Marokko en als souvenir namen we een paar kleden mee naar huis. Er is er nog eentje onderweg met de post!"

 

IMG_6703

IMG_6691

Slaapkamer esther

Le Look Esther

1. Geurkaars v.a. €3,50 | 2. Fauteuil €324,95 | 3. Bank €2149,- | 4. Macramé €49,- | 5. Plaid €149,- |
6. Wasmand v.a. €10,-

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd

Een reactie over “Binnenkijken bij Esther & Kees”

Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...