More About | inkylines

by Loods 5

Anouk Corver woont en werkt in Rotterdam. Onder de artiestennaam 'inkylines' maakt ze, met eindeloos geduld en oog voor detail, haarscherpe pentekeningen van planten en dieren. Sinds kort vind je de posters uit haar collectie Afrika bij alle winkels.

Anouk nieuw

 

Hoi Anouk! Hoe bepaal je wat je gaat tekenen?

Dat ligt eraan, als ik voor mijn eigen collecties tekeningen maak, is het vaak een combinatie tussen waar ik zin in heb, wat ik zelf mooi vind en ook aan de tijd van het jaar. De winter komt er nu bijvoorbeeld weer aan, dus dan kies ik voor winterse onderwerpen. Is de tekening in opdracht of in samenwerking, dan kiezen we in samenspraak een onderwerp. Een leuk voorbeeld daarvan is de Rebellenclub, daarmee heb ik in oktober een ‘Afrika’ collectie uitgebracht. Het thema hadden we al voor ogen en door middel van schetsen kwamen er al snel zes toffe dieren op papier die ik vervolgens heb uitgewerkt.

Wat zijn je favoriete materialen om mee te werken?

Ik heb eerst heel veel verschillende materialen uitgeprobeerd. Maar toen ik een oude tekening van een marter tegenkwam die mijn vader ooit met Oost-Indische inkt had gemaakt,  sprak deze simpele, maar toch gedetailleerde uitstraling mij heel erg aan. Inmiddels is mijn favoriete materiaal, zoals mijn naam al een beetje doet vermoeden, een dunne fineliner met zwarte inkt. Het liefst gebruik ik de micron fineliners van Sakura. Met deze pennen kan ik hele fijne lijntjes tekenen waardoor ik de details in mijn tekeningen goed kan overbrengen. Tekenen doe ik trouwens vaak op simpel printpapier, voor het afdrukken kies ik dan wel voor papier met een mooie licht gebroken structuur. Deze luxe uitstraling gaat goed samen met de minimalistische opzet van mijn design.

 

jachtluipaard_closeupafrika_set

 

Je werkt vooral met planten en dieren, waar komt die liefde vandaan?

Ik denk dat dit te maken heeft met de veelzijdigheid van de natuur. Het is altijd weer een uitdaging om kleurrijke planten en dieren te tekenen in zwart-wit. Ook de variatie vind ik heel fijn werken, de ene dag ben ik bezig met het tekenen van een vleugel van een libelle, de andere dag met de vacht van een leeuw en de dag daarna met de blaadjes van een bloem.

Gebruik je levende modellen in Artis, of plaatjes op Google?

Soms doe ik inspiratie op tijdens een wandeling in het bos of in het park, dan kom ik met een tas vol research thuis. Maar vaak gebruik ik gewoon Google. Door verschillende foto’s van een bepaald onderwerp te zoeken, haal ik de sterke elementen uit de verschillende foto’s om zo de illustratie die ik wil tekenen goed op papier te zetten.

Bij Loods 5 verkoop je posters, waar komen we je werk nog meer tegen?

Dat is heel erg verschillend! Maar mijn werk is voornamelijk te vinden in verschillende (concept)winkels in Nederland. Natuurlijk ben ik ook heel trots op de uitschieters naar het buitenland. Ik had bijvoorbeeld nooit verwacht dat ik te koop zou zijn bij Mumok, een museum in Wenen.

 

inkylines_anoukInkylinesCollectie inkylinesolifant_kaart

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...