Binnenkijken bij Marieke

by

Styliste zijn bij Loods 5 is wat Marieke betreft de leukste baan die er is. Alle ideeën die ze heeft kan ze kwijt in haar werk. Gelukkig blijven er nog voldoende over voor in haar eigen huis. Met genoeg vierkante meters, een flinke dosis licht en een goede basis is daar ook alle ruimte voor. Benieuwd hoe dat er uitziet? Lees verder...

Binnenkijken bij Marieke

Wie? Marieke de Greeuw, samen met haar vriend Pieter. Wat? Een nieuwbouwwoning uit 2014. Waar? Nieuwbouwwijk DeoNeo in Marieke’s ‘hometown’ Haarlem. Woonstijl in 3 woorden: crisp, modern met een toefje kleur. Inspiratie? Overal! Boeken, films, fotografie uit tijdschriften en van blogs. Pinterest is favoriet om ideeën op te slaan.

Binnenkijken bij Marieke1. Wil je iets vertellen over je werk bij Loods 5?

Ik denk dat ik best kan zeggen dat wij, als stylisten, de leukste baan hebben ;-). Ik ben heel erg blij met mijn baan bij Loods5. Ik kan er heerlijk mijn ideeën kwijt en werk met super leuke collega’s. Ons stylingteam is heel hecht en we delen ideeën met collega's uit alle vestigingen. Ook al ben ik gek op de zomer, ik kijk ook al weer heel erg uit naar de kersttijd. We maken heel veel decoratie zelf en het geeft een kick als klanten onze ‘knutsels' willen kopen.

Binnenkijken bij Marieke

2. Hoe lang wonen jullie hier nu en waarom dit huis?

We, mijn vriend Pieter en ik, wonen nu ruim een jaar in dit huis. We zijn er al aardig in geslaagd om ons huis af te maken. We hebben het drie jaar geleden gekocht met niets anders dan een tekening om een indruk te geven. Maar dankzij mijn inlevingsvermogen en het denken in plattegronden, is het een groot succes geworden. 

Tijdens de bouw heb ik de inrichting, kleuren en materialen rustig kunnen uitdenken. Dit huis is echt onze plek. In mijn “hometown", op een prachtige plek, in een oude wijk dicht bij het centrum en het heeft ook nog eens veel licht. Bovendien is er een tuin! Daar ben ik heel erg gelukkig mee. Hij staat in de zomer prachtig in bloei en ik heb er zelfs een mini moestuin waar ik zelf diverse groentes kweek.

3. Wat zijn je favoriete plekken in Haarlem?

Haarlem centrum heeft een aantal hotspots. Sjakies en Klavertje Vijf in de Vijfhoek hebben altijd een mooi cadeau of iets origineels. Bij Klavertje Vijf koop je de mooiste planten en bloemen en ze hebben een verrassende winkel. Heerlijk om even wat inspiratie op te snuiven. 

Ik ben gek op behang en dat vind je bij De Mooiste Muren. Daar hebben ze echt alle merken. Van betaalbaar tot heel exclusief behang. Ik kan hier zo uren doorbrengen! 

Portrait conceptstore is natuurlijk erg leuk! Je vindt er een lekkere sfeer. Ze verkopen er kleding, interieurproducten en accessoires van diverse mooie merken, maar ook lekkere koffie. Voordeel; het is één van de weinige leuke winkels, die ook op maandag open is! Ook AnoukB Creative Studio is ook het bezoeken waard.

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij MariekeBinnenkijken bij Marieke

4. Verandert je huis vaak of hou je één stijl aan?

Mijn huis verandert niet vaak, soms komt er iets nieuws bij maar ik heb voor een goede basis gekozen. Dus daar hoef ik voorlopig niet zo veel aan te doen. Ik verander per seizoen met accessoires of zet dingen op een andere plek zodat ik er weer opnieuw van kan genieten. Ieder seizoen is ook een andere ruimte favoriet. Met een beetje mooi weer kun je me vaak in de tuin vinden. Ik vind het heel ontspannend om in de tuin te werken, ook al is het een stadstuintje. In de winter zit ik vaak in de studeerkamer waar ik mijn blogs schrijf en ontwerpen uitwerk. In de woonkamer  en keuken breng ik sowieso graag veel tijd door. Lekker koken en nieuwe recepten bedenken vind ik erg leuk.

"Ik vind het heel ontspannend om in de tuin te werken ook al is het een stadstuintje."


5. Wat maakt jullie huis bijzonder?

Ons TV-meubel met vakken kastjes is het pronkstuk van ons huis. Ik heb meerdere dingen in mijn hoofd samengevoegd tot het ultieme meubel. Het materiaal, kleur en de vorm zijn tot in de puntjes uitgedacht. Daar had ik gelukkig ook de tijd voor. De kast is gemaakt door een vriend van ons die meubelmaker is en hij heeft naar aanleiding van mijn maquette en tekeningen deze kast gemaakt.

Ons huis geeft goed weer hoe we zijn en waar we van houden. We hebben veel spullen met een verhaal of herinnering en dat maakt het huis echt óns huis. Ik breng de ideeën aan en mijn vriend zegt wat hij er van vindt.  Soms leuk, soms ook niet, maar uiteindelijk komen we tot iets dat we allebei mooi vinden. 

Op mijn verlanglijstje staat al een poosje de Block bijzettafel/trolley van Normann Copenhagen. Hij staat hoog op mijn lijstje als planten tafeltje. Ik zie het al voor me: helemaal vol met mooi groen. Ik heb hem eigenlijk helemaal niet nodig, maar elke keer als ik er aan denk wordt ik er al helemaal blij van!  

"Ons huis geeft goed weer hoe we zijn en waar we van houden."

 

Binnenkijken bij Marieke

TIP: Wil je op de hoogte blijven van Marieke haar werk en inspirerende huis? Volg dan haar blog: thatswhatmakesmehappy

SHOP DE STIJL VAN MARIEKE & PIETER

producten marieke

1. Normann Copenhagen - Block Trolley: 219,95

2. Hay - Lup kandelaar: 29,-

3. Brigitt Olislager - Blauwe kever: 20,-

4. Jute touw: 6,95

5. O5 Home - kweekkastje: 20,-

6. O5 Home - Windlicht: 10,-

7. Serax - Cactus vaas: 57,75

8. Ferm Living - Geometry kussen: 54,-

9. Zuiver - Tafeltje OSB M: 49,- 

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd

5 reacties over “Binnenkijken bij Marieke”

Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...