Binnenkijker

by

Loods 5 styliste Sarah Walraven liet ons een kijkje nemen in haar huis. Elke dag werkt ze met de leukste woonspullen, dus inspiratie genoeg. Maar wat komt er uiteindelijk bij haar thuis terecht? We stelden haar 5 vragen over wonen, interieur en Loods 5.

Sarah Walraven

foto: stunningstreetstyle.com

Wie? Sarah Walraven, Styliste Loods 5 Wat? Een hofwoning uit 1989; Zomerhof Waar? In de binnenstad van Dordrecht Woonstijl in 3 woorden: Licht, helder, rustig Favoriete plek in huis: De keuken! Ik hou enorm van koken en sta elke dag in de keuken. Daar naast is het XL bed ook favoriet. Pronkstuk van het huis: De keuken met het betonnen aanrechtblad en wand. Wanneer ik ’s morgens beneden kom word ik er nog altijd vrolijk van.

Binnenkijken bij Sarah WalravenBinnenkijken bij Sarah WalravenBinnenkijken bij Sarah Walraven1 Wil je iets vertellen over je werk bij Loods 5?

"Ik werk nu ruim 5 jaar bij Loods 5. Geen dag, week of maand is hetzelfde. Het fijnste aan het werk is dat je mee kunt gaan met de tijden van het jaar. Regent het buiten, dan maak ik knusse ruimtes met een lekkere plof bank, vol kussens en plaids. Is het buiten 30 graden, dan maak ik een sfeer geïnspireerd op Maimi-beach. Stiekem kan ik elke dag doen en creëren waar ik zin in heb en waar ik me goed bij voel. Door mezelf af te vragen waar ik zelf behoefte aan zou hebben, kom ik altijd op nieuwe sferen/ ideeën." 

"Thuis veranderen doe ik niet vaak. Na 5 dagen sfeertjes en huisjes te hebben verbouwd bij Loods 5, ben ik er meestal thuis wel even klaar mee. Vaak val ik wel voor dezelfde kleuren, vormen en materialen. Ze passen bij me net als kleding bij je past. Wel vind ik het leuk om de sfeer in mijn huis te fotograferen en ben daarom sinds kort begonnen met bloggen over mijn huisje in het Zomerhof. www.zmrhf.nl"

"Vaak val ik wel voor dezelfde kleuren, vormen en materialen. Ze passen bij me net als kleding bij je past."

 2 Waar komt je inspiratie vandaan?

"Creativiteit en inspiratie gaan denk ik altijd samen. Het is niet iets wat ik aan en uit zet maar iets waar ik altijd voor opensta. Bijvoorbeeld op straat, in een restaurant of winkel. Ik ben heel gevoelig voor sfeer en vraag mezelf bewust/onbewust altijd af: "wat maakt hier de sfeer?". Vaak zijn het de kleine details, juist niet alles hoeft perfect te zijn. Daar wordt de sfeer meestal alleen maar beter van." 

3 Hoe lang woon je hier nu en waarom dit huis?

"Ik woon hier nu net een jaartje. Ik was in die tijd al heel lang op zoek naar een karakteristiek huis in het centrum waar niet al te veel aan hoefden te gebeuren. Tot ik op een middag langs het hekje van het hofje liep. Het hekje stond open en er hing een briefje met daarop ‘huis te koop’. Het huisje is echt verstopt en is vanaf de straatkant niet te zien. Ik liep het hofje binnen en was op slag verliefd." 

"Ik liep het hofje binnen en was op slag verliefd." 

 

Binnenkijken bij Sarah Walraven Binnenkijken bij Sarah Walraven Binnenkijken bij Sarah Walraven Binnenkijken bij Sarah Walraven

4 Wat is het meest bijzondere aan je huis?

"Het hofje zelf met de grote boom in het midden, maar ook de lichtinval. Door de hoge ramen valt er zulk mooi zonlicht naar binnen. Toen ik het huisje voor de eerste keer zag was het oud en vies maar ik werd echt verliefd op de lichtval in het huis, het zorgt voor een bepaalde sfeer. Je kunt een hoop verbouwen aan een huis maar de sfeer moet voor je gevoel vanaf dag 1 goed zijn." 

5 Favoriete hotspot, festival, product of merk?

"Ik ben fan van Sukha Amsterdam, maar heb ook veel spullen van Hinck, deelnemer bij Loods 5. Wat betreft een hotspot is Villa Augustus een aanrader en zeker het ontbijt op zondag. Daarnaast heeft Khotinsky een hele fijne sfeer om zomaar even wat te drinken of te dineren. Ik hou van oude panden met een verhaal waar weer nieuw leven in word geblazen en gaat bruisen. De Capetown bank van X5 Home in het licht grijs staat met stip boven aan mijn verlang lijstje! De bank die ik nu heb is wat groot in mijn woonkamer, ik noem hem mijn 'obease-bank'."

TIP: Wil je op de hoogte blijven van Sarah haar werk en inspirerende huis? Volg dan haar blog: www.zmrhf.nl

Binnenkijken bij Sarah Walraven Binnenkijken bij Sarah Walraven Binnenkijken bij Sarah Walraven Binnenkijken bij Sarah Walraven

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd

2 reacties over “Binnenkijker”

Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...