Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Lees hier meer over Plan Nederland.


Plan Nederland & Loods 5

Met de aankoop van dit artikel steun je kansarme jongeren in India. Voor elk verkocht artikel ontvangt Plan Nederland € 5,- voor het project Saksham∗ dat kansarme jongeren een betere toekomst biedt door een vakopleiding.

∗betekent "be able to dream" in Hindi.


Saksham project India

Het doel van het Saksham project is het verbeteren van de levensomstandigheden van kansarme jongeren in India - en in het bijzonder die van meisjes - door hen op te leiden in Saksham centra en daarna in een baan te plaatsen. Lees hier meer over het Saksham project.


Doel O5 Home

O5Home (het huismerk van Loods 5), importeert veel van haar artikelen vanuit India. We zien dan ook vaak met eigen ogen de armoede en positie van meisjes en vrouwen in dit land. Met onze bescheiden bijdrage aan het project Saksham van Plan Nederland willen we iets terug doen voor de meisjes in India. Bekijk O5 Home.