Design 5 is ook de naam van ons eigen private label. De meubelen die dit label dragen, zijn door ons eigen designteam ontworpen en samen met de beste fabrikanten geproduceerd. Design 5 ontwerpen zijn alleen te koop bij Loods 5 op de Design afdeling. Zonder tussenhandel en direct vanuit de fabriek.

Bekijk Design 5

 

Wie Scandinavisch design zegt, zegt Hay. Dit populaire Deense label laat zich graag inspireren door vintage Deens design en voegt er de technologie en trends van nu aan toe. Inmiddels biedt Hay een complete wooncollectie; meubelen, verlichting, kleden, woontextiel en accessoires. Alles gemaakt vanuit de filosofie dat goed design betaalbaar moet zijn.

Bekijk HAY

 

Het Zwitserse designlabel Vitra staat bekend om hoogwaardige kwaliteit en tijdloze producten. Denk hierbij aan designklassiekers als de Panton chair, een ontwerp van 1959 van de Deense ontwerper Verner Panton, of de Plastic Chairs uit 1950 van Ray en Charles Eames. Dit beroemde Ameriaanse ontwerperechtpaar was (toen al) zeer bewust van duurzaamheid bij het ontwerpen van hun meubels.

Bekijk Vitra

 

Iedereen kent Fatboy van de enorm grote zitzakken die begin 2002 overal opdoken. Het idee kwam van een Finse designer die tijdens het ontwerpen luisterde naar de toen populaire Fatboy Slim! Een Nederlander pikte het idee op en maakte van Fatboy een internationaal label met een bijzondere en steeds vernieuwende collectie voor buiten én binnen.

Bekijk Fatboy

 

Het Franse Fermob is vooral bekend om haar tuinstoel Luxembourg. Dit wereldberoemde ontwerp uit 1923 voor het Parijse Stadspark Jardin du Luxembourg kreeg in 2003 een make-over van de designer Frédéric Sofia en bestaat inmiddels uit een complete Luxembourg serie. Minder bekend is dat Fermob een voorbeeld is voor duurzame productie.

Bekijk Fermob

 

Weltevree denkt vanuit ambitie, in ideeën en functies. Design is een afgeleide daarvan, in plaats van een aanleiding of vertrekpunt. Weltevree is een bevlogen productlabel met een missie; zij willen jou inspireren om op een andere manier naar je omgeving te kijken. Waarom? Omdat de eisen wie we aan ons leven stellen veranderen, net als onze behoeftes. We willen weten waar ons voedsel vandaan komt en hoe we slim met onze energie om kunnen gaan. We willen op dit vlak zelfstandiger en onafhankelijker worden zonder concessies te doen aan ons hedendaags comfort.

Bekijk Weltevree

 

Hinck is vernieuwend, uniek, met een nuchtere Hollandse eenvoud en altijd gemaakt van de beste materialen. Onze producten zijn handgemaakt en/of handgeweven, met oog voor detail. Ze geven hierdoor een rijke uitstraling. Het zijn eigen ontwerpen, dus uniek in Nederland. De collectie bestaat momenteel uit kussens, plaids, vilten manden, lampen, badmatten, aardewerk en bijzettafels. Een belangrijk aspect is de hoogwaardige kwaliteit.

Bekijk Hinck

 

Het Amsterdamse Johnny Loco staat al meer dan 10 jaar bekend om zijn eigenzinnige en kwalitatieve producten met een uniek design voor hem en haar. Naast fietsen is het lifestyle merk de afgelopen jaren flink uitgebreid. Zo kent het merk nu ook een gevarieerde brillencollectie, een spraakmakende horlogecollectie en tal van accessoires. Voor Johnny Loco is het belangrijk dat jouw dag net iets leuker, comfortabeler en stijlvoller wordt dan deze al is.

Bekijk Johnny Loco

 

Subtiel, vernieuwend en een beetje gek. Dit zijn de eigen woorden van Pols Potten over hun brede collectie woonaccessoires. Dit puur Nederlandse bedrijf werkt nauw samen met ontwerpers, kunstenaars en producenten over de hele wereld om producten hun onmiskenbare signatuur te geven.

Bekijk Pols Potten

 

Zuiver is een bekend Nederlands label met een grote collectie vriendelijk geprijsde interieur producten. De Noord Europese ‘handtekening’ in de dynamische Zuiver collectie is inmiddels wereldwijd een hit. Zuiver is een merk om in de gaten te houden, want het Zuiver design team zorgt voortdurend voor betaalbare aanvullingen op de trendy collectie die altijd bol staat van kleur, durf en de bekende Zuiver knipoog. De Zuiver collectie in Loods 5 is altijd up to date en aangevuld met de nieuwste producten.

Bekijk Zuiver