Brand New! Klik hier voor onze nieuwe Bèta website en shop daar met 10% korting!

 

Groene groentecurry met courgettenoedels

by Loods 5

Green & spicey! Deze groene groentecurry maak je helemaal from scratch. Extra lekker dus! Hij is tot de nok gevuld met verse groente en koolhydraatarm, je hoeft je dus geen zorgen te maken over je summer body!

Groene groentecurry koolhydraatarm eten

Dit heb je nodig:

1 ½ theelepel gemberwortel
3 blaadjes limoenblad
2 tenen knoflook
handje koriander
3 lange groene chilipepers
2 bosuitjes, grofgesneden
1 theelepel kokossuiker
1 theelepel limoenschil
50 gr kokosrasp
180 ml kokosmelk
850 ml kokoswater
2 middelgrote courgettes in plakjes
250 gr spinazie
250 gr doperwten

Garnering:
250 gr gekookte garnalen
1 middelgrote courgette in slierten
korianderblaadjes

Zo maak je het:

Hak het limoenblad, de gember, knoflook, koriander, chilipepers, bosui, kokossuiker en limoenschil in een keukenmachine tot een grove pasta.
Verwarm olie in een wok. Doe 1 eetlepel van de pasta en de kokosrasp in de verwarmde pan. Roerbak 1 minuut zodat de geur en smaken goed vrijkomen.
Voeg het kokoswater en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de in plakjes gesneden courgette en doperwtjes toe, kook tot ze zacht zijn. Pureer dan de curry samen met de spinazie met een staafmixer of blender tot een egale massa.
Serveer in een O5 Home kommetje met de courgettenoedels en garneer je curry met de gekookte garnalen.

Bestel de leuke kommen hier online of bekijk ze in onze winkels!

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...