Brand New! Klik hier voor onze nieuwe Bèta website en shop daar met 10% korting!

 

Much Matcha

by Loods 5

Een gezonde en lekkere opfrisser? Neem een warme matcha latte!  Lees verder voor het recept.

Matcha thee Loods 5


Maar wat is het?
Matcha komt uit Japan en wordt daar veel gedronken. Er zit cafeïne in, dus het is een oppepper die de hele dag wordt gebruikt. Dat klinkt niet perse gezond, maar in Matcha zitten juist heel veel antioxidanten die je lichaam zuiveren en bijvoorbeeld zorgen voor een gezonde huid. De grondstof voor matcha is thee, of eigenlijk theeblaadjes. Die worden niet geroosterd zoals gewone thee, maar gestoomd zodat alle vitamines behouden blijven. Daarna worden de blaadjes gedroogd en heel fijn gemalen. Gebruik het matcha poeder om een lekkere latte te zetten, of meng het door je smoothie. Cheers!

Dit heb je nodig voor matcha latte:
100 ml kokosmelk
3 el kokend water
2 gr matchapoeder
een bamboe klopper

Zo maak je het:
Verwarm de kokosmelk in een pannetje of in de magnetron tot hij bijna kookt. Zet het vuur dan uit. De ideale temperatuur is 80 graden. Doe het matchapoeder in een kom met het kokende water en klop dit goed tot er schuim ontstaat. Door het kloppen zorg je ervoor dat het poeder zich aan het water bindt en er geen korrelige structuur ontstaat. Voeg vervolgens de kokosmelk en eventueel wat suiker of honing toe. Klop het daarna nog eens goed door.

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...