More About: Bleq

by Loods 5

Sinds kort hebben de liefhebbers van een duister interieur alle keus bij Loods 5, want we hebben nieuwe deelnemer Bleq in ons hart gesloten. We spreken oprichter Amy (24) over haar voorliefde voor zwart!
 
Bleq quote
 

 
Hoi Amy! Wat is het verhaal achter Bleq? Hoe kwam je op dit idee?

Ik sta sowieso bekend als iemand die heel veel zwarte kleding draagt en wilde na mijn studie aan de Artemis Academie in Amsterdam altijd al iets voor mijzelf beginnen. Mijn gezin is een echt ondernemersgezin, dus het zit wel een beetje in mijn bloed. Tijdens een schooltrip in Milaan had ik het met vriendinnen over zwart gekleurde artikelen en begon ik een beetje te fantaseren. Van het een kwam het ander. Nadat ik afstudeerde, heb ik het idee in de zomervakantie uitgewerkt en zo ben ik in oktober 2016 begonnen met mijn eigen webshop! De webshop vind ik leuk, maar een eigen winkel was natuurlijk helemaal een droom. Door mijn stage bij Ontwerpstudio 5, kende ik het concept Loods 5 al goed. In december 2017 was het dan eindelijk zo ver; ik startte mijn eigen mini-winkel bij Loods 5.

Voor welk interieur is zwart de perfecte keuze?

Zwart kan heel strak en minimalistisch zijn, maar het kan je interieur juist ook iets stoers en wat pit geven. Ik ben zelf niet van het volledige zwart-wit interieur, maar meer van een kleine touch of black. Veel mensen durven zwart ook niet in hun interieur te gebruiken, maar het is juist super tof!

 

 

Huh, maar zwart is toch helemaal geen kleur, is dat niet saai?

Oh, zwart is zeker wel een kleur, haha! Zwart is nooit saai en altijd goed. Zoals mijn slogan al zegt: anyone, anytime, anywhere. Zwart past bij veel verschillende stijlen. Het ligt vaak aan het materiaal van het product of het wel of niet past.

Is je eigen interieur all black?

Nee eigenlijk niet. Ik heb wel een aantal zwarte accessoires maar verder valt het heel erg mee. Ik heb in mijn huis zwart met wit en groen gecombineerd. Het is ook niet heel groot dus als ik hier grote zwarte items in plaats, oogt het nog kleiner.

Zwarte muren in huis: doodeng of gewoon doen? Waarom?

Nee, doen! Super tof. Mocht je bang zijn om meteen een hele muur zwart te verven, kun je natuurlijk ook beginnen met een klein muurtje. Het kan heel stoer of juist klassiek worden. Het is net met wat voor meubels en stoffen je dit combineert. Een zwart krijtverf muurtje blijft ook altijd mooi en super handig! Mocht je toch voor iets meer veiligheid gaan, zou je natuurlijk kunnen beginnen met heel donker grijs.

 

 

Wat voor artikelen verkoop je op dit moment?

Ik verkoop zwart gekleurde lifestyle producten. Van interieur accessoires tot sieraden, maar het overgrote deel bestaat wel uit interieurproducten.

En waarmee zou je je assortiment in de toekomst willen uitbreiden?

Ik zou het liefst volgend jaar een unit in Amersfoort willen beginnen. En natuurlijk mijn eigen productlijn opzetten. Eigenlijk dan dus Bleq echt als merk verkopen. Ik houd zelf heel erg van variatie en zo is er dan ook veel wisseling in mijn unit. Elke maand staan er weer nieuwe, andere producten. Dit houdt het voor mij en de klant interessant!

 

Bekijk het assortiment van Bleq bij Loods 5 Zaandam.

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...