Creatieve werkplek

by Loods 5

In dit industriële pand op het Hembrugterrein heeft Florian zijn kantoor, studio en opslag. Hij werkt als artdirector en set designer voor verschillende films en series. Zijn verzameling bestaat uit spooky schedels en wapens, maar hij heeft ook talloze kisten, koffers en zelfs reclameborden.

 

A0011037

 

Florian, hoe kom je aan al die spullen?
De spullen in mijn kantoor komen van veel verschillende plekken. Antiekmarkten in Parijs, vlooienmarkten in Frankrijk en België, kofferbaksales, antiekwinkels, snuffelmarkten in de provincie, kringloopwinkels, Marktplaats en musea. Ik hou enorm van spullen met een verhaal. Deze spullen inspireren me om zelf nieuwe verhalen te maken en vorm te geven. Sommige dingen zijn echt schatten die ik na lang zoeken heb gevonden. Andere zijn meer diamantjes die ik bij toeval vond en gewoonweg niet kon laten liggen vanwege de vorm, de kleur of het verhaal.

 

A0011042kopie A0011057

 

En thuis, heb je daar ook zo’n verzameling?
Ons huis is een stuk rustiger. We verzamelen daar ook zeker dingen om ons heen die we mooi vinden. Alleen zit daar een verloop in. Daar vervangen we de dingen, op kantoor voeg ik ze meestal gewoon toe. Ook gaat het thuis meer om lampen, meubels en servies.

Waarom is juist deze ruimte zo geschikt voor je?
Als Production Designer ben ik verantwoordelijk voor de look & feel van films, series, commercials, clips en theaterproducties. Hiervoor heb ik een werkplaats, een grote opslag en kantoor nodig. Daarnaast wil ik werken in een ruimte die leeft, die inspireert en motiveert. En niet alleen voor mijzelf en mijn team, maar ook voor derden. Zoals fotografen, filmmakers, kunstenaars. Door deze mensen aan te trekken ontstaat er een kruisbestuiving tussen creatieven, die iedereen verder helpt en verrijkt. In dit pand, op deze plek komt dit allemaal samen.

 

A0011048kopie

 

Aan welke voorwerpen heb je mooie herinneringen?
Aan bijna alle voorwerpen in mijn kantoor heb ik specifieke herinneringen. Of aan het project waar ik ze heb ingezet, of aan het moment dat ik ze ontdekte. Ik heb op mijn bureau een paar oude stempels die ik vond in de kelder van een leegstaande Sovjet bioscoop in Kiev. Een steen die ik kreeg uit een oude Mexicaanse Maya tempel waar we draaiden. Een halfvergane viool met vioolkoffer met een adressticker in Parijs die iemand wilde weggooien na afloop van een rommelmarkt in Reims. Maar het allerbelangrijkste object van allemaal is de ingelijste eerste ‘brief’ die mijn dochtertje ooit aan mij schreef!

 

A0011076

Florian

 

Waar ben je nog naar op zoek?
Ik ben niet specifiek opzoek naar voorwerpen. Behalve als een nieuwe film of serie om iets specifieks vraagt. In de tussentijd zal ik rommelmarkten en kringloopwinkels blijven afstruinen om te vinden zonder specifiek te zoeken. En boeken. Boeken zal ik ook altijd blijven verzamelen. Pinterest is fantastisch, maar er gaat toch niets boven het vasthouden van een boek en door het werk van inspirerende fotografen, architecten of filmmakers te bladeren!

 

A0011053

A0011074

Hembrugterrein
Het mysterieuze Hembrugterrein ligt precies tussen Amsterdam en Zaandam. Net voor de Eerste Wereldoorlog werd hier een wapenfabriek gebouwd. Tot 2003 werd er in de fabriekshallen metaal bewerkt, maar daarna werd het er stil. Zo stil zelfs, dat de natuur het terrein terugeiste en de verlaten gebouwen overwoekerde. In 2014 werd het terrein grondig aangepakt, hierdoor zijn de monumentale panden gered voor de toekomst én werd er ruimte gemaakt voor creatieve werkplaatsen. Zoals die van Florian.

Shop de binnenkijker1. Plastic krab in stolp €49,95 | 2. Hanglamp €219,95 | 3. Dekenkist €199,- | 4. Eenhoorn €25,- |
5. Hanglamp leer v.a. €229,- |6. Bank Juke v.a. €1440,- |

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...