Design Letters

by Loods 5

Het is misschien wel het meest beroemde lettertype ter wereld, op het iconische Comic Sans na dan, maar dit font heeft geen naam. Het werd tussen 1937 en 1941 met de hand getekend door de Deense ontwerper Arne Jacobsen en is mede dankzij Design Letters de hele wereld over gegaan.

 

m_jar 2

 

Arne

De Deense ontwerper Arne Jacobsen is internationaal bekend geworden dankzij zijn meubelontwerpen voor Fritz Hansen, maar hij heeft veel meer gemaakt. In Denemarken is Jacobsen dan ook één van de meest bekende architecten en grafisch vormgevers. Hij ontwierp het font (lettertype) speciaal voor het nieuwe stadhuis van de Deense havenstad Aarhus.

 

Bauhaus

Het lettertype is sterk geïnspireerd door Bauhaus, een stroming in het design en de architectuur van de jaren '30. Er is dan ook geen enkel krulletje in het lettertype te bekennen. De kaarsrechte letters zijn duidelijk leesbaar en nog altijd een groot voorbeeld voor moderne fonts.

 

Design letters

800x900_arnejacobsen jpg

Jacobsen_Font

Weetje designletters

Mette

In 2011 kocht Mette Thomson, voormalig journalist en een echte typografie-geek, de rechten op het font uit 1937. Ze besloot er minimalistische woonaccessoires mee te decoreren die perfect in een modern interieur passen.

Onder de naam Design Letters koop je nu alles van theedoeken tot koffiekoppen en van agenda's tot placemats. Dankzij de simpele vormen zijn de producten uit de collectie van Design Letters gemakkelijk dagelijks te gebruiken voor jong en oud.

 

Leren

Alleen voor jou? Zeker niet! Er is genoeg speelgoed en zelfs een onbreekbaar melamine servies van het font gemaakt. Moet je je voorstellen dat je leert lezen met dit design-lettertype! De leerzame serviesdelen en spelletjes zijn bpa-vrij, dus niet schadelijk voor kinderen. 

 

message_1 Design letters memo kleuren HELE COLLECTIE DESIGN LETTERSdefinitief lelook AJ design letters1 Mok €16,50 2 Memory €26,- 3 Memobord €27,- 4 Reisagenda €35,- 5 Babyboek €55,-
6 Speelgoedkeuken €27,- 7 Drinktuit  €9,-

Credits: Fritz Hansen / Design Letters / Archdaily.com

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...