More About | Loods 5 Keukens

by Loods 5

Fabian is al sinds de oprichting van Loods 5 Keukens één van de vaste keukenontwerpers. Met oog voor detail en kennis van de keukenbranche tekent hij je dromen uit op papier. Eigenlijk is geen ontwerp je te gek en is álles mogelijk, van strak minimalistisch tot rustiek en landelijk.

IMG_6086Quote Fabian

Fabian, wat maakt Loods 5 Keukens anders?

Wij verkopen ontwerpen, terwijl je bij een ander keukenbedrijf kastjes koopt. Het kan ons eigenlijk niet gek genoeg zijn of we kunnen het wel verzinnen of maken. The sky is the limit. De diversiteit in materialen en mogelijkheden qua maatvoeringen is eindeloos, dus als jij een keukenkastje wilt dat 3 centimeter breder is, dan maken we dat voor je. Geen probleem!

 

Hoe werken jullie precies?

We beginnen altijd met schetsontwerpen op papier, eigenlijk is dat een hele ruwe tekening van wat je als klant wilt hebben. We vertalen het gevoel waar onze klant naar op zoek is naar een schets en kijken vanaf daar hoe de keuken in de ruimte past. Natuurlijk letten we daar ook al op het budget, want de volgende stap is een realistische keuken tekenen. We kijken wat haalbaar is in de ruimte, met de aanwezige materialen en voor het beschikbare budget.

Daarna worden de tekeningen wat concreter. Waar komt de spoelbak bijvoorbeeld? En hoeveel kastruimte moet er zijn? Tot slot maken we een 3D-tekening. Die is heel belangrijk om een beeld van je nieuwe keuken te vormen. Het komt dan veel meer tot leven en je weet echt wat je kunt verwachten. Als je kijkt naar die tekeningen en het uiteindelijke resultaat, zie je dat het heel erg overeen komt.

Als we een akkoord krijgen begint het echte werk, de keuken wordt ingemeten en daarna maken we een technische tekening. Daarop staan bijvoorbeeld alle leidingen en stroompunten aangegeven, zodat de aannemer die de verbouwing leidt precies weet wat hij moet aanleggen. Als de keuken dan eenmaal geplaatst wordt, is het nog een kwestie van installeren. Dat is vakwerk waarvoor we een vast team hebben.

 

IMG_0295 IMG_0298

 

Bieden jullie ook begeleiding bij de plaatsing?

Eigenlijk begeleiden we het hele proces vanaf het eerste moment. Dat houdt in dat onze klanten vaak meerdere keren terugkomen om het ontwerp te bespreken, keuzes te maken en waar nodig bij te sturen. Wanneer het ontwerp definitief is, werken we met een vaste aannemer om de keuken te plaatsen. We leveren iedere keuken gebruiksklaar op, dat betekent dat de apparatuur werkt en er water uit de kraan komt wanneer we klaar zijn. Daar hoef je zelf niets meer aan te doen.

 

Ontwerpen jullie keukens voor ieder huis en ieder budget?

Tegenwoordig zie je veel eilandopstellingen, dat kost nou eenmaal wat meer. Maar we kunnen altijd kijken wat past bij het budget. Zelfs bij een witte keuken zit er veel verschil in materialen. Kies je voor het nieuwste van het nieuwste, dan ga je voor een Finex afwerking op je keukenkasten. Wat minder te besteden, dan neem je witte kastjes in fineer voor dezelfde look&feel. Door je keuze voor materialen bepaal je de uiteindelijke prijs van de keuken, maar het ontwerp blijft hetzelfde. We kunnen je altijd helpen om de kosten naar beneden te brengen door andere materialen te kiezen.

 

IMG_0180maak een afspraak keukens

 

Wat verwacht je voor 2018 qua nieuwe materialen en technische snufjes?

Je zou het misschien niet denken, maar hoogglans deurtjes komen terug. Je hebt ze jaren niet gezien in de showrooms, maar nu durf ik het wel weer aan. Ook ga je steeds meer gekleurde keukens zien, zo staat er binnenkort een champagne roze keuken in onze showroom.

Ik ga naar alle relevante beurzen, maar kijk ook veel in magazines en op Instagram. De trends voor keukens veranderen net zo snel als in de rest van het huis. Je hoeft dus niet bang te zijn om af en toe wat risico te nemen, ook een gekleurde keuken kan tijdloos zijn.

 

IMG_0132

nieuw shop keuken

1 Keukenweegschaal €85 2 Serveerplank €19,95 3 Bistrostoel €95 4 Ovenschaal €29 5 Schort €15
6 Espressokopje €27,80 (4 stuks) 7 Theepot €25

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...