Binnenkijken bij Nienke & Nils

by Loods 5

Als je ouders rasechte verzamelaars zijn, kan het haast niet anders of je draagt zelf ook het verzamel-gen. Dat geldt zeker voor Nienke. Zij plunderde haar ouderlijk huis en is altijd driftig op zoek naar vintage pareltjes om aan haar collectie toe te voegen. Samen met Nils en hun twee katten woont ze in een licht jaren '50 appartement in Haarlem.

IMG_4695

Zwarte muur

IMG_4700

Kast Nienke

Eetkamer nienke

IMG_4755-edit

Keuken Nienke

Verzamelwoede

Of het nu rieten mandjes zijn of pillendoosjes, gemberpotten of antieke blikjes; Nienke verzamelt alles. Ze presenteert haar verzamelingen heel georganiseerd, op een rijtje of gegroepeerd. Boven het aanrecht bijvoorbeeld, of zoals hier aan de muur. Deze stukken van oude sinaasappelkratjes vond ze in haar ouderlijk huis. Haar opa en oma hebben met deze kratjes ooit een vloer in hun kruidenierszaak gerepareerd, maar nu hangen ze keurig met een koordje aan de wand.

Rommelmarkten

De verzameling oude verpakkingen kreeg een mini-altaar in de boekenkast. De meeste doosjes komen uit Frankrijk: "Ik vind ze op Franse rommelmarktjes, daar zijn ze nog leuk geprijsd. Soms snapt degene die het verkoopt helemaal niet dat het om het doosje gaat en niet om de vishaakjes, pennetjes of andere snuisterijen die erin zitten. Ik let op kleuren, details en lettertypes. Kleuren van voor 1950 zijn veel subtieler dan de kleuren die we nu gebruiken om te drukken."

IMG_4744-edit

IMG_4760-edit

IMG_4756

Smokkelen

Als je samenwoont, neem je ook samen beslissingen. Toch? Dat geldt in ieder geval wel voor dit stel. Nienke: "We hebben ooit afgesproken dat ik één muur een kleur mocht geven, zodat het een beetje binnen de perken zou blijven op onze vijftig vierkante meter. Het is ons eerste eigen huis, dus ik wilde meteen los! In de loop der jaren zijn daar wel wat muurtjes bijgekomen, maar alles in subtiele kleuren! Grote aankopen doen we samen en gelukkig zitten we daarover altijd op één lijn. De rest van de kleine spulletjes heb ik in de loop der jaren naar binnen gesmokkeld."

IMG_4731-editIMG_4782-edit

kever

1 Gehaakt vloerkleed €50.
2 Vixen hertje €129.
3 Vitra stoel Eames DSW €385.
4 Chinees dressoir €655.
5 Assembli Beetle €29,95.
6 Vitra stoel Panton Chair €249.
7 O5 kussen €25.
8 Zuiver salontafel stone €169.

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...