More about | Dutchbone

by Loods 5

Het Nederlandse merk Dutchbone verraadt haar oorsprong niet zomaar, want de inspiratie voor de producten komt uit alle windstreken. Pas drie jaar geleden werd het merk gelanceerd, maar inmiddels is het al in meer dan vijftig landen verkrijgbaar. De collectie wordt samengesteld door een groep reislustige designers.

Dutchbone quote


Wie is het creatieve brein achter Dutchbone? Wie zijn ‘we’?
Het creatieve brein is eigenlijk het collectieve brein van ons designteam. We reizen veel om nieuwe producten te vinden, maar wanneer we thuiskomen, bemoeien we ons allemaal met de beslissing of het gevonden product het Dutchbone label waard is.

Hoe is Dutchbone ontstaan?
We reisden altijd al graag en veel naar India, China en Indonesië maar ook door Europa. Eigenlijk kwamen we nooit met lege handen thuis. Overal namen we mooie woonaccessoires en souvenirs mee of we maakten er foto’s van. Toen zijn we die prachtige producten en foto’s gaan verzamelen en besloten we dat het een begin van de collectie was. Dutchbone was geboren!

IMG_0749
Dutchbone 2

De producten komen dus overal vandaan, maar is Dutchbone dan alsnog Dutch Design?
De Dutchbone collectie is samengesteld door onze reislustige Nederlandse designers, zij verzamelen en ontwerpen de producten. Als we op reis zijn, vinden we soms producten die zo mooi zijn dat ze direct in de Dutchbone collectie kunnen worden opgenomen, toch geven we er nog vaker een eigen draai aan. Dat doen we dan samen met de maker van het oorspronkelijke product. We worden bijvoorbeeld verliefd op het materiaal of een kleur, maar zijn nog niet helemaal overtuigd van het product. We gaan dan verder met het ontwerp om het toch nog onze eigen stijl te geven.

Het belangrijkste kenmerk waar een Dutchbone product aan moet voldoen, is dat het je raakt. Dat je erlangs loopt, maar tóch nog even omkijkt. Dát zijn Dutchbone-waardige items. De producten in de Dutchbone collectie hebben daarom ook allemaal een verhaal. Het zijn head turners, maar vraag niet wat ons hoofd precies doet draaien, want dat is eigenlijk nooit hetzelfde… Dat maakt de collectie spannend.

20150929-IMG_7966

Wat is jullie meest succesvolle ontwerp?
Dat moet toch echt onze Franky stoel zijn. Het is beschikbaar als stoel, barstoel en counter chair (precies de goede hoogte voor aan je bar in de keuken!) en een echte Dutchbone-hit. Hij staat niet alleen bij klanten thuis, maar je vindt hem ook terug in restaurants, hotels en het bedrijfsleven. Het bijzondere aan Franky is de combinatie van design, comfort en materiaal. Hij zit heel lekker, heeft een praktische PU-leren bekleding, trendy baseball stiksels en een sierlijk onderstel met tapse poten. Dit, in combinatie met de prijs, maakt hem heel populair.

Webp.net-gifmaker (6)1100280_11

Wat is jullie doel, waar groeit Dutchbone naartoe?
Wij willen blijven inspireren en onze klanten laten genieten van alle producten die we verzamelen tijdens onze reizen. Het is een collectie die almaar groeit en inspireert.

4100023_8
Collectie Dutchbone online

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...