Brand New! Klik hier voor onze nieuwe Bèta website en shop daar met 10% korting!

 

DIY | De muur verven met stencils

by Loods 5

Wanneer het je maar niet lukt om precies het goede behang te vinden, kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Styliste Marieke -onze DIY goeroe- laat zien hoe je heel makkelijk zelf de muur van een print voorziet.

WhatsApp Image 2017-06-29 at 17.56.40

Benodigdheden
* Verf (zijdeglans)
* Smalle lakroller
* Verfkwast
* Afdekmateriaal
* Schilderstape
* Sjablonen
* Theedoek of spatel

stap 1

Maak stencils! Marieke heeft hiervoor een plotter gebruikt, maar we snappen dat je die misschien niet in huis hebt. Gelukkig zijn er verschillende websites waar je de stencils laat printen en uitsnijden. Hier bijvoorbeeld, of hier.

Als je het écht zelf wilt doen, kun je de vormen ook printen op stickervellen en uitknippen. Het resultaat is dan wel iets minder strak. Wil je onze geometrische vormen graag gebruiken? Dat mag! Download ze hier.

stap 2

En dan nu het leuke stuk. Kies voor een effen, matte muur in je huis en plak de stencils erop. Strijk luchtbellen weg met een spatel of een vochtige theedoek en verwijder de beschermende laag. Zet de rechte stukken nog extra vast met schilderstape om te voorkomen dat er verf onder het stencil komt.

WhatsApp Image 2017-06-29 at 17.56.32

compilatie diystap 3Stroop je mouwen op, dek de vloer af en roer de verf goed. Het is tijd om verven! Marieke koos voor perzikroze verf met zijdeglans. Hierdoor ontstaat niet alleen een contrast in kleur, maar ook in structuur. Verf de zijdeglans met een smalle roller op de muur, zodat je geen strepen krijgt. Verwijder daarna meteen de stencils, zodat ze niet vastkleven aan de muur. 

WhatsApp Image 2017-06-29 at 17.56.36

WhatsApp Image 2017-06-29 at 17.56.38

stap 4

Wanneer de verf droog is, kun je het eindresultaat bewonderen. Als je een stukje hebt overgeslagen of als de verf niet goed heeft gedekt, is dit het moment om de vormen nog bij te werken met een klein kwastje.

Natuurlijk hoef je het niet bij geometrische vormen te houden, bekijk hier hoe we wolken hebben gemaakt in een prachtige kinderkamer! Ga je zelf aan de slag? Vergeet het eindresultaat dan niet met ons te delen!

Shop meer in deze kleur

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...