Afrikaanse inspiratie

by Loods 5

Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen voor een aards, Afrikaans gevoel. Met de juiste accessoires in huis voelt je woonkamer ook als een warm vakantieoord.

IMG_3199

Afrika compilatieNatuurlijke materialen

Bij Afrika denk je direct aan natuur. Wilde dieren, uitgestrekte steppen en een verdwaalde giraffe. Kies daarom ook voor natuurlijke materialen in huis, kunststof is een no-go. Hout, aardewerk en gevlochten gras brengen textuur aan in je woonkamer.

Omdat je The Big 5 niet in je huiskamer krijgt, hebben we bij Loods 5 het alternatief voor je. Huiden! Koeienhuiden zijn in diverse maten en kleuren verkrijgbaar, zelfs voorzien van een print. Ook een geitenvacht past prima in een interieur met Afrikaanse invloeden.

IMG_3202

Aardse tinten

Afrika is gigantisch en in ieder deel heeft de aarde een andere kleur. Van bleekgeel in de woestijnen tot dieprood in het binnenland. Deze aardse tinten combineren gemakkelijk met elkaar. Laat ze terugkomen in vlakken op de muur of in de accessoires die je kiest. Dankzij een paar roodbruine kussens op de bank, hoef je bijvoorbeeld de muur niet terracotta te verven.

Prints

Wanneer je de muren van een neutrale, effen kleur hebt voorzien. Kun je best eens uitpakken met meubels en accessoires in een print. Vooral de etnische prints doen het goed in dit interieur. Deze stoel heeft bijvoorbeeld een grafische print waardoor het dé blikvanger van de kamer is geworden.

Verzamelen

Neutraal, ja. Maar zeker niet leeg. In dit interieur wil je steeds iets nieuws ontdekken. Met manden, kamerschermen, planten en houten kunstvoorwerpen maak je een bonte verzameling. Zolang al je spullen een vergelijkbare kleur hebben, lijkt het nooit te vol in huis.

Heb je toch iets teveel spullen verzameld? Berg ze dan op in een paar rieten manden. Rondslingerende tijdschriften, wasgoed en de afstandbediening zijn zo uit het zicht. Deze manden zijn trouwens ook heel geschikt voor het speelgoed van je kinderen!

Slangenmanden met slang

IMG_3197

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd

5 reacties over “Afrikaanse inspiratie”

 • Eveline

  Is bovenstaande stoel in jullie collectie opgenomen? Ik kon hem niet op de site vinden. Kan u aangeven in welke vestiging deze te krijgen is en wat de stoel kost? Ik hoor het graag.

  Reageren
  • Loods 5

   Beste Eveline, deze stoel is bij ons verkrijgbaar en kost €948,-. De stoel staat op dit moment in Loods 5 Zaandam om te bezichtigen en is tevens in onze vestigingen te bestellen. #loods5cc

   Reageren
 • Jitske

  Wat een leuke blog!!! Ik wil heel graag een werelds tintje aan m'n interieur geven en kan hier wel wat tips bij gebruiken. Ik houd vooral van de Afrikaanse- en Bali-stijl.

  Reageren
 • Anita

  Heel graag wil ik weten of bovenstaande stoel nog verkrijgbaar is. En zo ja, alleen in Zaandam of inmiddels ook bij andere vestigingen?

  Reageren
  • Loods 5

   Hoi Anita! Je kunt de stoel in al onze winkels bestellen aan de balie, dan wordt 'ie binnen een week geleverd! Hij kost 725 euro.

   Groet,

   Pieter

   Reageren
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...