More about |Hinck

by Loods 5

Willemijn Walenkamp (1971) is creatief directeur en oprichter van Hinck. Deze Amsterdamse onderneemster brengt ieder seizoen kleur in je huis met haar grafische kussens, krukjes en plaids. Haar ontwerpen zijn sinds 2007 te koop en exclusief verkrijgbaar bij Loods 5. Zowel in de winkels als online.

Willemijn QUOTE

Wanneer ben je Hinck gestart?

Dit jaar is het alweer 10 jaar geleden dat ik met Hinck gestart ben en vanaf dag éen heb ik nooit een moment getwijfeld. Hiervoor had ik een commerciële functie in het bedrijfsleven. Maar dagelijks creatief bezig zijn, maakt me zo veel gelukkiger. Het succes zorgt ervoor dat ik iedere dag weer energie heb om nieuwe dingen te verzinnen.

De kracht van Hinck zit in de kwaliteit, liefde voor detail en afwerking. Iedereen die aan ons succes meewerkt moet een goed gevoel hebben bij Hinck; van de katoenplukkers en onze leveranciers, tot ons personeel en klanten die de producten kopen.

aqua 6

compilatie okerWat is je grootste inspiratiebron?

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Het is een soort zesde zintuig. De ene keer raak ik geïnspireerd door een bepaalde structuur, de andere keer val ik voor een kleur of kleurencombinatie. Dat kan overal gebeuren, in de natuur of in de stad. Ook mode is voor mij een grote inspiratiebron. Ik kan uren bladeren in tijdschriften en dat hoeven niet de meest recente edities te zijn. De kleding in de jaren '80 was kleurrijk en die mode is eigenlijk zo eigentijds als het maar kan.

Als een collectie binnenkomt, ben ik met mijn hoofd alweer helemaal bij het volgende seizoen. Het is een proces dat niet stopt. Gelukkig heb ik nog inspiratie genoeg voor de komende 10 jaar!

framboos 7

Hoe bepaal je welke kleuren in de nieuwste collectie moeten komen?

Dit gaat eigenlijk hand in hand met hoe ik mijn inspiratie opdoe. Maar natuurlijk kijk ik ook naar de algemene trends en wat er in de mode gebeurt.

Ik vraag me constant af of mensen nu al klaar zijn voor een idee, of dat een combinatie nog net even te gedurfd is voor dit moment. Maar mensen moeten ook een beetje worden opgevoed zodat ze iets meer te durven. Ik adviseer liever een iets gewaagdere combinatie, die vaak goed uitpakt.

Het allerbelangrijkste is dat de collectie klopt en dat hij aansluit op de vorige. Mensen kunnen dan voortborduren op wat ze al in huis hebben.

Wat is je favoriete item uit de collectie?

Eigenlijk ben ik altijd het meest enthousiast over de producten die nog in de collectie moeten komen. Maar nu is onze beddengoedserie One mijn favoriet. Ik heb gekozen voor het allerfijnste percal katoen. Dat is topkwaliteit katoen met een hoge weefdichtheid en garenfijnheid, waardoor het zijdezacht aanvoelt.

Ik heb gekozen voor vier uitgesproken kleuren; twee tinten groen, blauw en okergeel. De slaapkamer heeft volgens mij kleur en levendigheid nodig, dan is een gekleurd dekbed soms al genoeg. Het is een nieuw product in de collectie, een echte aanwinst en je kan het beddengoed combineren met al onze kussens en plaids.

Wat kunnen we de komende tijd van Hinck verwachten?

Naast nieuwe collecties van plaids, kussens, lampen, bamboe krukken, poefen en aardewerk, ben ik nu de collectie aan het verbreden. Er komen binnenkort bamboe spiegels en verschillende wasmanden bij, maar ik ben ook volop bezig met de ontwikkeling van een serie vloerkleden. Ik wil graag dat iedereen kan slagen bij Hinck, wat je ook zoekt.

Merkpagina Willemijnmint 3

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd

2 reacties over “More about |Hinck”

 • Hincka

  Hoi,uit pure nieuwsgierigheid zou ik graag willen weten hoe je aan de naam Hinck komt?
  Dit omdat mijn naam Hincka is en ze mij altijd Hinck noemen!
  Vriendelijke groet Hincka

  Reageren
  • Willemijn

   Hi Hincka,
   Wat leuk! De naam Hinck is heel spontaan ontstaan. Het heeft geen betekenis en is ook niet ergens van afgeleid. Heb me echt laten leiden door letters die ik mooi vind bij elkaar.
   De letter H is een mooie symmetrische letter. Ik hou van symmetrie. Ook in de ontwerpen. En wilde absoluut de combinatie van CK. Dat ziet er lekker uit. Restte om de letters ertussen te bepalen. Een N maakt zacht. En de i maakte het af.

   Joe, Wil

   Reageren
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...