Voor niet-zo-groene vingers

by Loods 5

Wanneer je geen groene vingers hebt, kun je natuurlijk een kunstplant in huis halen. Schaam je niet! Er zijn genoeg planten die niet meteen verdorren in jouw bijzijn.

IMG_3051

Combinatie posters
Geen zorgenkindjes

Lang niet alle planten vragen veel zorg om in leven te blijven. Een grote cactus neemt bijvoorbeeld al met een paar druppels water genoegen en luchtplanten kun je beter verwaarlozen dan verwennen. Die leven namelijk van de lucht en het stof in je woonkamer. Wil je toch een plant met een iets frissere uitstraling, ga dan voor een grote, groene kamerplant. Die geef je zo nu en dan een flinke plens water en hij is moeilijker over het hoofd te zien dan tientallen kleine plantjes.

Neppers

Wanneer zelfs je luchtplanten een stille dood sterven, is het tijd voor drastische maatregelen. Planten zijn dan echt niet aan jou besteed. Kies voor een grote poster met een toffe, grafische print van bloemen, planten of bomen. Zo krijg je toch wat groen in huis en als je hem zat bent, vervang je hem gemakkelijk.

Denk ook in 3D en kies voor planten in andere materialen. Zoals een keramieken vaas in de vorm van een cactus. Of een grote rubberen palm. Zo'n alternatieve plant hoeft trouwens niet groen te zijn, maar kan ook een gekke kleur hebben. Pastel bijvoorbeeld. Of blauw. Natuurlijk hebben deze 'planten' geen zorg nodig. Handig, wanneer je op vakantie gaat en je het de buren makkelijk wilt maken.

IMG_3055 copy Combinatie borduurring

 

Achter glas

Sommige planten doppen hun eigen boontjes. Kleine, tropische plantjes in een terrarium bijvoorbeeld. In hun afgesloten ecosysteem hergebruiken deze planten zelf het water en de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Je koopt ze kant en klaar, met een lamp erin of je knutselt er zelf een in elkaar. Dat is even priegelen, maar uiteindelijk de moeite waard.

Hay Vazen

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...