Festival! DIY!

by Loods 5

Juist in contrast met zwart is een flinke dosis kleur prachtig. Vrolijke festivalversiering maak je makkelijk zelf! Volg de instructies in dit blog om de ballen met macramé slierten te maken.

IMG_2190

DIY macrame ballen

Wat heb je nodig:

Strandbal
Kranten
Behang plaksel+ bakje en water
Witte verf
Meerdere kleuren verf
Mengbakje+ water
Kwasten
Grote bol touw
Rond rekje -diameter: ongeveer 30 cm
Verschillende soorten lint en stof
Stofschaar

Hoe maak je het:

Pak een strandbal, blaas hem op en leg hem op een stabiele ondergrond. Maak grove stroken van de kranten en maak volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking het behang plaksel, de lijm klaar. Plak de kranten met behulp van het plaksel op de strandbal. Dit herhaal je over de hele bal en laat je twee uurtjes opdrogen. Nu plak je een tweede laag over de strandbal heen, dit laat je zo lang opdrogen tot dat de strandbal hard is geworden.

Pak de witte verf en schilder een laag over de papiermaché heen, zodat dit goed dekt. Als deze laag is opgedroogd, pak je de gekleurde verf en spat je deze op de strandbal. Zorg wel dat er een groot oppervlakte onder en om de bal is afgeplakt, want de verf vliegt alle kanten op! Laat de strandbal nu goed opdrogen.

Nu komt het lastige gedeelte... Wij hebben de techniek van macramé op Pinterest opgezocht. Omdat het lastig is uit te leggen op papier, raden we aan om op youtube een tutorial op te zoeken. Het is het begin even zoeken, maar na een aantal keren proberen zit je er helemaal in. Wij vinden het nu ook erg leuk om te doen! Je knipt twee lange stukken touw af van zeven meter. Deze vouw je dubbel. Nu start je met de macramé afbeelding. TIP: Maak je touwen vast aan iets, zodat je makkelijker kunt knopen. Wanneer je een stuk van 40 cm af hebt, leg je de bal tussen de vier touwen in (handiger met z'n tweeën!) en knoop je aan de onderkant van de strandbal de vier touwen aan elkaar vast. Nu het herhaal je de macramé techniek nog eens 30 cm en leg je hier een knoop in.

Pak het ronde rekje, en knoop hier verschillende soorten lint en stof aan vast, hoe voller, hoe vrolijker. Als het rekje voldoet aan jouw beeld, maak je deze met twee man vast onder de strandbal aan de macramé. Wat wij handig vonden was dat één van ons het rekje vast hield, en de ander hem vast maakt. De DIY macramé strandballen zijn klaar!!

Zorg er wel voor dat je deze op een veilige plek bewaart, leg hem niet neer bij een warmtebron, dan kan er een scheur in komen... En dat is zonde van al je werk!

IMG_2196

Blogfestival1

IMG_2197
IMG_2202
IMG_2205 IMG_2209 IMG_2212
IMG_2218 IMG_2220blogfestival2

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...