Don't grow up...

by Loods 5

... It's a trap! Ontelbaar veel kleuren, een roze olifant, een reuze konijn, gezellige knuffeldieren en een eigen tipi tent. Voor kinderen kan vaak niets gek genoeg. Heerlijk om je daarom helemaal uit te leven in dit deel van het huis!

IMG_2398 IMG_2380

dontgrowupblog3

DIY1vlaggenlijn

Wil jij zelf ook deze kleurrijke feestslinger maken? Lees hieronder hoe ons styling team aan de slag is gegaan! 

Benodigdheden:

Behang met een vrolijk printje en lapjes stof (het liefst meerdere soorten), hobby lijm, schaar, touw, verschillende kleurtjes katoendraad en gekleurd papier.

IMG_2381

DIY1vlaggenlijnstap1
Knip de vorm van een vlaggetje in de gewenste maat uit papier. Dit gebruik je vervolgens als mal. Trek deze mal een aantal keer over op het behang en de lappen stof. Knip de vlaggetjes uit en plak vervolgens één vlaggetje van behang en één van het lapje stof op elkaar met hobby lijm. Maak tot slot in ieder hoekje van het vlaggetje een gaatje, waar het touw en katoendraad straks doorheen past.

DIY1vlaggenlijnstap2

Om de kwastjes te maken heb je katoendraad nodig. Houd je duim en pink 10 centimeter uit elkaar. Wikkel het draad ongeveer 20 keer om je duim en je pink heen. Wanneer je dit hebt gedaan, knip je het touw van de bol.  Zorg dat het katoendraad om je duim en pink blijft zitten en bind een stukje katoendraad van ongeveer 15 cm in het midden vast (maak voor de zekerheid een dubbele knoop). Vouw het klosje draad dubbel en bind het vervolgens samen met één van de losse uiteindes. Knip het lusje los. Nu is het kwastje af! Je kunt de onderkant altijd nog een beetje bijknippen, wanneer deze niet helemaal recht is.

DIY1vlaggenlijnstap3

Pak nu de rietjes en knip deze door de midden. Knip een stuk touw af in de gewenste lengte van slinger. Om er voor te zorgen dat de vlaggetjes nog vrolijker worden, kun je als extraatje een aantal rondjes uit papier knippen. Knip het rondje in tot het midden. Alle onderdelen zijn nu klaar, tijd om de slinger in elkaar te zetten!

Pak een vlaggetje en een kwastje. Maak het kwastje vast aan de onderkant van het driehoekje. Schuif een geknipt rondje op de bovenkant van het kwastje en tussen het vlaggetje in. Dit herhaal je bij elk vlaggetje. Als je genoeg losse vlaggetjes hebt, pak je het touw en schuif je om de beurt een vlaggetje en een half rietje hier op. Als je dit meerdere keren herhaalt, ontstaat je zelfgemaakte vlaggenlijn! 

dontgrowupblog4#Loods5inhuis

IMG_2393

dontgrowupblog2

IMG_2374

dontgrowupblog1

 

 

 

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...