More about: JSD Woods

by Loods 5

JSD Woods, opgericht in 2012, is een meubelbedrijf dat bestaat uit drie zussen: Sandra, Debby en Jolieze Havelaar. Het begon als hobby, alle drie hielden ze van knutselen en om oude meubels op te knappen en weer door te verkopen. Het werken met hun handen is er met de paplepel ingegoten, hun vader was timmerman. Alles hebben ze van hem geleerd en ook niet onbelangrijk, alle benodigde machines waren thuis voorhanden. Inmiddels zit JSD Woods lekker in de lift en heeft zich onlangs ook gevestigd binnen Loods 5, zowel in Sliedrecht, Amersfoort als Zaandam.

Screen Shot 2017-02-27 at 12.23.18

JSD-Woods

Strak en stoer

Debby: “We maken niet alleen meubels, maar ontwerpen ze ook. We willen graag vernieuwend en betaalbaar zijn. We gaan altijd bij onszelf te rade wat ons aanspreekt, waarom we iets anders zouden willen, maar ook wat we nog missen. Eén keer per week gaan we met zijn drieën om de tafel om hier over te praten en op nieuwe ideeën te komen. Alle drie houden we van strak en stoer. We houden van eiken, maar dan wel modern en wit. Voor inspiratie bezoeken we ook wel designbeurzen, zo waren we dit jaar nog in Milaan. Maar bij alles wat we mooi vinden, proberen we een vertaalslag naar onszelf te maken, wat missen we eraan of wat missen we in het algemeen?”

De drie zussen hebben zo hun eigen expertise binnen het bedrijf. Oudste zus Sandra is administratief sterk en stelt de offertes samen. Debby houdt zich bezig met de bevoorrading en bezoekt ook klanten. Jongste Jolieze is meer met de logistiek bezig en levert ook de meubels af. Maar de gemene deler is het vervaardigen van de meubels en dat doen en kunnen ze alle drie!
IMG_7114

Houden van hout

“Onze meubels,” vertelt Debby, “zijn van hoge kwaliteit, dat hebben we van onze vader geleerd, altijd netjes werken! En omdat we ieder product zelf maken zijn het stuk voor stuk unieke exemplaren. Juist omdat we zijn grootgebracht in een timmermansgezin, heeft hout altijd een grote rol in ons leven gespeeld. Je kunt er zoveel mee en je kunt er al je creativiteit in kwijt. Het mooist is toch wel om een onbewerkt stuk grof hout in handen te hebben en vervolgens te bedenken wat je daar allemaal mee kunt, wat je ervan kunt maken.

Mijn persoonlijke favoriet is onze tafellijn Granate en de kast Jade. Die is strak wit en onderaan kun je de bast nog zien zitten. Dat vind ik mooi, die combinatie van strak en grof, dat je de oorsprong erin blijft zien. Al onze producten geven we een naam van een steen. Een mooi contrast met het hout.”

 

Loods 5

Wat JSD Woods dus zo bijzonder maakt is dat alle meubels op maat gemaakt kunnen worden, het ‘u vraagt, wij draaien’ concept, zorgt ervoor dat het bedrijf zeer klantgericht is en naar ieders wens kan leveren. De stap naar Loods 5 was dan ook een logische en aansluitende keuze. Debby: “Het storein- store concept is voor ons perfect, want een eigen winkel is geen haalbare optie, dan zouden we heel veel voorraad moeten aanleggen en aan winkelpersoneel moeten beginnen. Gewoon niet te betalen. Nu kunnen we ook makkelijk een product ‘uitproberen’. We kunnen een paar prototypes in de winkel plaatsen en kijken of het aanslaat. Verder heeft Loods 5 gewoon mooie winkels, ze staan goed in de markt en Loods 5 heeft in de woonwereld een goede naam.

 

DSC06865 (1)

Groeien

Zoals eerder gezegd, JSD Woods zit in de lift en wil zeker nog verder stijgen. Debby: “Uiteindelijk willen we zo groot worden dat we ook personeel gaan krijgen. Daarnaast willen we gaan exporteren naar het buitenland. Dat doen we nu al naar België en in Duitsland worden ook al meubels van ons afgenomen, maar Europa is natuurlijk groter dan dat. En wat onszelf betreft, je raakt nooit uitgeleerd, we proberen onszelf steeds verder te ontwikkelen, samen in en met ons bedrijf. En dat geldt ook voor ons als zussen, we versterken elkaar.”

DSC06828 (1)

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...