More About: Arp Design

by Loods 5

Toen Sarah Trenité in 1997 een tafel wilde die niet bestond, bedacht ze om deze zelf te ontwerpen en te laten maken door een meubelmaker. Daarna bedacht ze ook nog een kastensysteem. Mooi, simpel en met een geheel nieuwe constructie. Dat was het begin van Arp meubelontwerp – later Arp design. 

longlegs-eiken-zwarte-ovale-tafel-arp-design

De eerste jaren van Arp stonden in het teken van uitvinden. Het ene na het andere ontwerp werd bedacht en uitgebracht. Maar altijd uitgaande van de gedachte ‘vorm volgt constructie’. Dit motto kreeg in 2004 haar ultieme uitvoering. Sarah bedacht een kruispootconstructie die nog niet eerder was uitgevonden. Deze constructie werd gevolgd door een stijlvolle vorm met een ovaal tafelblad. De ovale tafel "Longlegs" betekende de doorbraak van Arp in Nederland.

longlegs-classic-sfeer-front

De Longlegs ovale tafel is dé klassieker van Arp. Een eigenzinnig en vriendelijk ontwerp, waar je, door de kruispoot in het midden, overal aan kan schuiven. Door de ovale vorm is de "Longlegs" tafel niet alleen ideaal als eettafel, maar is hij ook uitermate geschikt als leestafel of vergadertafel. Een ovale tafel biedt een dubbel voordeel: hoewel een ovale tafel minder ruimte inneemt in de ruimte biedt hij juist méér zitplaatsen. Er zijn naar mate de tijd meer uitvoeringen van de tafel ontworpen. Ook zijn er ronde en rechthoekige tafels met andere poten, bijzettafels, opbergkasten en lampen verkrijgbaar.

triround-cc-ronde-tafel-sfeer-arp-design

twiglegs-rechthoekige-tafel-massief-eiken-voor-arp-design

a-legs-cc-ovale-tafel-man-arp-design

In 2016 is Arp nog steeds het meubelmerk waarmee het in 1997 mee begon. Een merk dat zich steeds opnieuw probeert uit te vinden, gecombineerd met de uitstraling die Sarah mooi vindt. Want dat is waar het woord Arp voor staat.

Arp verkoopt haar mooie designtafels bij onze winkel in Zaandam, maar hij is ook online te bekijken en te bestellen!

meervanarp

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...