Waterpret

by Loods 5

Water in je tuin? Ja, zeker doen! Als er water in de tuin aanwezig is geeft dit meteen een heerlijk relaxte sfeer. Dit hoeft niet altijd in de vorm van een vijver te zijn, denk aan een fonteintje of een ander (klein) waterelement.

Is er de mogelijkheid om een vijver in jouw tuin te plaatsen? Denk er dan eens aan een vijver met een diep en ondiep gedeelte. Dit maakt de vijver heel geschikt voor allerlei dieren om langs te komen. Zo kunnen bijvoorbeeld kikkers en salamanders makkelijk in en uit het water lopen. Ook zullen kleine vogeltjes zoals merels en mussen zich komen wassen in het ondiepe gedeelte. Zo geef je meer leven aan je vijver en is er veel te zien!

Loods5 blog vijvers

Loods5 blog vijvers2

Laat waterplanten groeien voor de juiste balans en net dat beetje extra groen. Libelle's zullen op de waterplanten afkomen. Als je meer van water als spiegel houdt, neem dan niet te veel planten maar een pompsysteem zodat het water helder blijft.

Loods 5 blog vijvers

Ook als je kinderen hebt kun je water in je tuin hebben. Kies bijvoorbeeld voor een grote steen met een gat erin. Plaats hierin een waterpomp zodat het water aan de bovenkant langs de steen naar beneden glijdt. Geen gevaar maar wel veel plezier!

Loods 5 blog vijvers1

anneke

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...