All about Banksy

by Loods 5

De Britse Street-Artist Banksy duikt al jaren wereldwijd op en weet met humoristische, politiek getinte en enigszins uitdagende werken, die hij in allerlei openbare ruimtes plaatst, de gevestigde orde op te schudden. Hoewel er weinig zekerheid is over de ware identiteit van Banksy en de meeste bronnen aangeven dat zijn echte naam 'Robert' of 'Robin Banks' is, heet hij waarschijnlijk Robin Gunningham. Hij zou in 1973 geboren zijn in het Engelse plaatsje Bristol. Zijn straatwerk is wereldwijd te vinden en kun je herkennen aan de stencil afbeeldingen en de opvallende teksten die erbij gespoten zijn.

 

theartofbanksy

Girl-with-the-balloon-Banksy (1)

Banksy staat bekend om zijn anti-kapitalistische boodschap en de spiegel die hij de mensheid graag voorhoudt. Zijn laatste grote werk was het vervallen ‘anti-pretpark’ Dismaland, dat in de zomer van 2015 langs de Britse kust nabij Bristol werd opgetuigd. Hoewel hij wereldwijd actief is, is Banksy’s werk nooit in Nederland op muren of in straten verschenen.

Zo maakte Banksy in het vluchtelingenkamp in Calais een muurschildering van Steve Jobs. Zelf zoon van een Syrische migrant, staat Jobs afgebeeld met een zak op zijn rug en een oude Apple Macintosh-computer in zijn rechterhand. Onlangs dook in London een nieuw werk op van Banksy aan de overkant van de Franse ambassade. Op het werk is een afbeelding te zien, geïnspireerd op Les Misérables, waarbij Banksy het meisje laat huilen door traangas. Hij wilde met het werk het optreden van de Franse politie in het vluchtelingenkamp Calais bekritiseren (zie foto hieronder).

Banksy-rex

collagebanksy

1

2

tumblr_nq6rgkY25e1smyyw8o1_1280

3

park-street-banksy-big 4

Barely-Legal-2006

5

banksy-dismaland-previewBijna 100 iconische werken van street art kunstenaar Banksy zijn van 18 juni tot en met 30 september 2016 te bewonderen in de Beurs van Berlage, Amsterdam. Curator en Banksy’s oud-agent Steve Lazarides heeft een omvangrijke verzameling werk van Banksy bijeengebracht, die in samenwerking met Brand New Expo wordt tentoongesteld.

Ook Loods 5 heeft een exclusieve merchandising pop-upshop van Banksy's werk. Je kunt deze bekijken in alle drie de vestigingen Amersfoort, Sliedrecht en Zaandam. Ook op de webshop kun je de artikelen bestellen.

Laugh-Now-Banksy (1)

bekijkbanksy1
Bron: Wikipedia & www.theartofbanksy.amsterdam

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...