Couscous, kus kus!

by Loods 5

Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water en komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Couscous is een ongelofelijk lekkere basis voor een zomerse maaltijd. Het leent zich bij uitstek goed voor de verwerking in salades en je kunt er eindeloos mee variëren. Couscous is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B, vitamine E en mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink. Dus ga voor makkelijk én gezond, kus kus, Couscous!

IMG_0164bewerkt

couscous-blog3

4 personen

Ingredienten

 • 1 pak couscous
 • Geraspte schil van 1 citroen
 • Sap van 1 citroen
 • 1 courgette, dik gesneden
 • 1 aubergine, in stukken
 • 1 grote rode paprika, in stukken en zaadlijsten verwijderd
 • 4 grote rijpe tomaten, gehalveerd
 • 2 rode uien, in parten gesneden
 • 2 wortels, geschild en in stukken
 • 4 grote tenen knoflook
 • 4 el olijfolie
 • 2 el gehakte verse peterselie of koriander
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Ook lekker met verkruimelde geitenkaas eroverheen

Bereidingswijze

Verwarm je gril of oven voor op 200°C. Leg de groenten op de bakplaat, laat de knoflook heel, maar wel gepeld. Besprenkel met olijfolie en breng goed op smaak met zwarte peper. Rooster de groenten 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, roer af en toe door, tot de groenten zacht zijn. Bereid de couscous volgens de verpakking. Voeg het citroensap, de citroenrasp en 2 eetlepels olijfolie toe. Roer de couscous door met een vork, roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de geroosterde groenten er bovenop en eventueel met de verkruimelde geitenkaas.

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd

Een reactie over “Couscous, kus kus!”

Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...