Portretschilderen

by Loods 5

Op maandag 16 mei (Tweede Pinksterdag) zal Irma Braat tussen 12.00 en 16.00 uur aanwezig zijn om portretten te schilderen op de afdeling Kunst. Je kunt vanaf 7 jarige leeftijd een portret van jezelf laten schilderen. De prijzen zullen tussen de €75,- en €150,- liggen en de schilderduur is ongeveer een half uur of opgedeeld in twee keer een kwartier poseren. Irma schildert originele olieverfschilderijen op doek of board. Formaten variëren van 18x24 cm tot 30x40 cm.

image001

Irma Braat aan het werk in haar atelier. De werken zullen een slag kleiner zijn dan hier te zien is.

Wat zijn jouw favoriete onderwerpen om te schilderen?
Portret! En model, en model in een interieur, en ook alleen maar interieurs zonder model.
Als ik aan een stilleven begin, staat er achteraf veel meer op dan ik in gedachten had: de spiegel erachter, de deur naar de keuken, de keuken! Ongemerkt worden het toch weer interieurs...

Kun je iets vertellen over het kleurgebruik in jouw portretten?
Ik heb een vast palet van kraplak, helder- en Engels rood, gebrande en rauwe omber, gele en goudoker, chroomoxidegroen, ultramarijn en kobalt blauw, en wit. Dat is eigenlijk een beperkt en gematigd palet. Vervolgens probeer ik zo waarheidsgetrouw mogelijk de kleuren die ik zie te vertalen naar het doek. Omdat ik van mat en krijterig houd, zie je dat ik ook in de donkerste schaduwen graag wat wit gebruik. Ik houd ook van blauw en groenig - met die kleuren doe ik wat meer. Echte knalkleuren gebruik ik niet, soms heel spaarzaam waar ik het echt zie: dan moet ik wel eens een tube aanspreken die ik niet vaak gebruik.

Van wie zou je nog een keer een portret willen maken?
 Ik heb laatst een meisje gevraagd, ze werkt bij de kassa in de supermarkt. Zulke grote mooie ogen heb ik nog nooit in zo’ n mooi hoofd gezien… Maar ze wilde niet. Dat vind ik echt heel jammer, dat kan ik dan maar moeilijk accepteren! Volgend jaar vraag ik haar weer, wie weet!

 

irma_braat_werk

2014Jarik_webs 2014Rosa_websPintarR2 kopie image003meldjeaan

Je kunt ook een kijkje nemen op de site van Irma Braat

www.irmabraat.nl

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd

4 reacties over “Portretschilderen”

 • Karin de Kok
  Karin de Kok 1 mei 2016 om 2:21 pm

  L.s,

  Graag zou ik willen informeren naar de mogelijkheid om een portret te laten schilderen op maandag 16 mei a.s..
  Wacht uw reactie af.

  Met vriendelijke groet,
  Karin de Kok, Utrecht

  Reageren
 • Marijke Fijneman
  Marijke Fijneman 1 mei 2016 om 2:24 pm

  Zou graag een portret laten schilderen van mijn kleinzoon Ties de Geus, geboren juli 2009

  Reageren
 • elle corbeth
  elle corbeth 2 mei 2016 om 11:04 am

  ik meld mij aan voor een geschilderd portret door Irma Braat

  Reageren
  • Loods 5

   Marijke, Elle en Karin, zouden jullie een mailtje willen sturen naar kunst@loods5.nl? Dan ontvangen jullie een reactie wanneer je ingedeeld kunt worden! Graag met wat extra informatie over de te portretteren persoon. Vriendelijke groet, Zoe

   Reageren
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...