Very designissimo!

by Loods 5

Het is inmiddels een beetje een traditie geworden. Het begint met geroezemoes in het stylingteam in maart, 'Zouden we dit jaar wel weer gaan? Misschien slaan we dit jaar wel over?' En dan ineens worden er toch de laatste stoelen geboekt, hotelkamers gevonden, en is het aftellen naar het jaarlijkse inspiratiereisje Milaan begonnen.

IMG_7797

teamKoffertjes worden zorgvuldig ingepakt, dozen met mueslirepen voor onderweg gaan mee, pleisters voor blaren, en een kaart vol met stipjes van alles wat er in veel te weinig tijd moet worden gezien. Want dat er genoeg te doen is in Milaan tijdens de Salone del Mobile is inmiddels wel duidelijk. Ventura Lambrate, Zona Tortona, Brera, Isola, San Gregorio Docet, ieder jaar is er wel weer een nieuwe wijk waar jonge ontwerpers een nóg mooiere en hippere plek hebben gevonden om zichzelf te presenteren. En dan hebben we het nog niet eens over het enorme beurscomplex zelf waar alle grote namen vertegenwoordigd zijn.

IMG_8139

Merci pop-up shop in samenwerking met Paola Navone.

IMG_8111

Binnentuin van Corso Como 10.

IMG_5400

IMG_5411

Nieuwe kleuren presentatie Vitra in samenwerking met Hella Jongerius.

IMG_8146

Presentatie van Moooi in Zona Tortona.

IMG_8160

Binnenplaats vol tulpen bij de presentatie van 'Masterly' Dutch masters.

IMG_8241

Een goede planning is dus essentieel, evenals veel (latte) macchiato, en heel veel zin om alle inspiratie op te slaan en later te verwerken in de presentaties in de winkel, fotografie en alles waarmee we ons in huis omringen. En dat was natuurlijk helemaal geen opgave! Wat waren de favorieten dit jaar van onze stylistes? En wat viel op? We hebben de conclusie van 3 overvolle dagen Milaan hier voor je op een rijtje gezet.

Wat viel ons op?

dieren

Flora & Fauna: Groen doet het nog steeds overal goed, net als dieren van steen, gaas of als tapijt. En dan vooral niet te klein maar lekkere flinke joekels.

TL

Lekker fel: Aan de muur of hangend in de lucht, TL verlichting is hip, net als neons als verlichting voor in huis.

IMG_7927

In de keuken: Ruim je troep maar op want open bovenkastjes zijn weer terug. In de vorm van stoere stalen rekken (gezien bij Diesel) Ook veel gezien: kleine mini barretjes voor aan de muur.

IMG_8148

Museale patronen en tapijten met prints: Weelderige bloemen en taferelen uit schilderijen van oude meesters. Gezien bij Moooi en bij Masterly van Edward van Vliet.

IMG_7910

Gevlochten materialen: Niets nieuws maar gevlochten leer en riet of rattan blijft nog eventjes.

 

parelmoer

Olievlekken & parelmoer: Is het roze? Geel? Groen of blauw? Kunststoffen met een soort olievlek achtige structuur zagen we overal.

multi

Multifunctionele meubels: Een stekkerblok kan natuurlijk ook net zo goed een tafeltje zijn. Met daarop een lamp. Meubels kunnen blijkbaar heel goed multitasken.

Mobiles: Niet voor op de kinderkamer maar gewoon een grote mobile met allerlei vormen eraan, desnoods voorzien van verlichting. Natuurlijk heel leuk als je een hoog plafond hebt!

Kleuren combinatie voorspelling: aubergine/mosterd/pistache/nachtblauw

Onze favorieten:

tamara

Tamara: 'de gekleurde serie van Moroso, Afrikaanse invloeden in samenwerking met Tord Boontje. De producten zijn gemaakt van handgeweven gekleurd vis touw. De ontwerpen zijn allemaal verschillend en origineel. En deze roze-rood-oranje stoelen om je lekker in af te zonderen van Adrenalina.'


tegels

Charlotte: 'Tegels, tegels en nog eens tegels. Nog nooit in Milaan zoveel presentaties van zoveel uiteenlopende tegelseries gezien. Veel met de hand gebakken, multifunctioneel dus zeker niet alleen voor in de keuken.'

IMG_2437

Zoé: 'Deze lamp ontworpen door Patrick Hartog is gemaakt van keramiek met strijkijzer snoer. Je kunt 'm op verschillende hoogtes ophangen door het snoer op of af te wikkelen.  De combinatie van het matte materiaal met de zachte kleuren vind ik heel mooi. Hij is er ook voor op tafel, en in een staand model.'

marieke

Marieke: 'Door mijn mode achtergrond heb ik altijd al een liefde voor Issey Miyake gehad. En ik houd van de mooie lijnen van origami. Wat betreft de vazen vind ik de gelaagdheid erg mooi in combinatie met de matte kleuren.'

lampjes

Brigit: 'Mijn oog viel meteen op deze lampjes toen we de binnentuin bij Rosanna Orlandi binnenkwamen. Het is toch een soort vervreemding van een product, in dit geval glazen schaaltjes en vazen. Tegelijkertijd zijn ze duurzaam en creatief door hergebruik. Deze hanglampen zouden zeker ook bij mij thuis mogen hangen!'

En na een hele dag wandelen is er niets fijner dan even opladen met een lekker drankje. Onze favoriete 'fuori salone' afzakplek? Het terrasje van de Floristeria in Ventura Lambrate.

12973031_504307873098465_8385921981004033004_o IMG_8174

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...