Bouw Loods 5 Amersfoort

by

In mei 2015 werd de nieuwe, derde vestiging van Loods 5 geopend. Het is alweer een paar maanden geleden, maar dat maakt ons niet minder trots! Ondanks dat de drie Loods 5 vestigingen in compleet verschillende gebouwen gevestigd zijn, voelt het in elke winkel als Loods 5.

amersfoort_loods5

In tegenstelling tot de winkels in Zaandam en Sliedrecht, die gevestigd zijn in de oude Bruynzeelfabriek en een voormalig Ikeapand, is het pand in Amersfoort speciaal voor Loods 5 gebouwd. Architect Hendrik Lensink van Buro Duck kreeg de opdracht dezelfde sfeer te creëren als in het gebouw in Zaandam. Dit pand is van verwaarloosde hallen omgebouwd tot een prachtige winkel. Met de originele stalen dakspanten, enorme deuren en hoge plafonds. Om voor diezelfde sfeer te zorgen besloot Lensink te kiezen voor nieuwe architectuur met een knipoog naar de industriële jaren '30 stijl van Loods 5 Zaandam.

loods5amersfoort3 loods5amersfoort

Met de meters hoge plafonds, stalen spanten en glasgevel verdeeld in kleine raampjes is die knipoog duidelijk zichtbaar. Puur materiaalgebruik versterkt het industriële gevoel. De meters lange balie bij binnenkomst is een echte eyecatcher.

Met de dubbele hoogte, prachtige turquoise gietvloer en flinke bar is het restaurant toch wel de meest spectaculaire ruimte van Loods 5 Amersfoort. En natuurlijk kun je hier heerlijke verse broodjes, soepen, fruitshakes en de beroemde taartjes van Dudok Patisserie komen nuttigen.

img_9849_21103981779_o

Wil je meer lezen over het pand van Loods 5 Amersfoort? Lees dan het artikel in editie 730 van Stedenbouw.

Naar het artikel

benieuwd naar de kleur op de muur in de horeca? Dat is RAL 7034.

De Loods 5 vestiging in Amersfoort is geopend van maandag t/m zondag 10:00 tot 17:30 uur.

Loods 5 Amersfoort

Euroweg 1

3825 HA Amersfoort

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd

2 reacties over “Bouw Loods 5 Amersfoort”

Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...