De Machinekamer

by Loods 5

Een originele buisframe stoel van Gispen, een bureaustoel van Eames, een zigzagstoel van Rietveld… Wat ooit begon als hobby tussen twee vrienden, is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf. De ondernemende vrienden Rick Vroling en Olger Blasé hielden zich bezig met het opknappen van buisframe stoelen. De eerste partij stoelen werd gekocht, opgeknapt en vervolgens succesvol verkocht! Al snel is er geen sprake meer van een 'hobby'.

Machinekamer

In eerste instantie werd er vanuit huis gewerkt, maar door de dusdanige groei van de collectie moest al snel naar een geschikt pand gezocht worden. We kregen er buren bij! De Machinekamer vestigde zich achter Loods 5 Zaandam in de voormalige garage van de Bruynzeelfabriek. Hier bevindt zich een showroom en een werkplaats, waar bezoekers het hele proces kunnen volgen.

Een deel van de collectie is te vinden in onze Loods 5 winkel in Zaandam. De uitstraling van de Bruynzeelfabrieken laat zowel hier in Loods 5, als in de Machinekamer de meubelstukken ontzettend goed tot hun recht komen. Momenteel zijn veel artikelen van de Machinekamer bij ons in de winkel in de uitverkoop.

De Machinekamer 002

rickolger

Vintage look in huis

Iedereen is gek op vintage! Meubelstukken vanaf de jaren dertig tot de jaren zeventig doen het goed in ieder interieur. De designklassiekers en buisframe stoelen zijn een groot succes bij Loods 5. De Machinekamer geeft diverse bekende en onbekende meubelklassiekers opnieuw uit en ontwerpt nieuwe meubels geïnspireerd op oude ontwerpen met een frisse eigentijdse look. Daarnaast leveren zij maatwerk, geheel naar wens van de klant.

Machinekamer

Machinekamer

Citroën restaurant

Een van de projecten van de Machinekamer was dit jaar het Citroën restaurant. Een pop-up restaurant in de oude Citroën garage op het Stadionplein in Amsterdam. De machinekamer leverde de 75 Revolt stoelen aan dit restaurant. Het gebouw zelf zorgt al voor een goede sfeer, maar de 75 Revolt stoelen in roze gepoedercoat maken de sfeer wel heel bijzonder.

citroenrestaurantamsterdam6

Bron foto Citroën restaurant: Petite Passport

 

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd

5 reacties over “De Machinekamer”

 • Wim Langens

  Zoals zojuist telefonisch afgesproken hierbij mijn mail,
  Graag ontvang ik van u drie stalen met stof voor De Provincie stoel.
  Alle drie in Zwart: Manchester ribstof - Aniline leer - cavaliere kunstleer
  Vriendelijke groet,
  Wim Langens, tel. 0614590260
  Van der Does de Willeboissingel 50, 5211 CD te 's-Hertogenbosch

  Reageren
  • Loods 5

   Dag Wim,

   Is er ondertussen contact opgenomen? Je hebt het bericht namelijk op het Loods 5 blog geplaatst, maar ik vermoed dat het bedoeld is voor de machinekamer. Misschien doe je er goed aan om het bericht ook nog een keer naar hen te mailen op: s.driehaus@demachinekamer.nl. Fijne dag! Nienke

   Reageren
 • Liesbeth

  Ik wil graag de Olger tafel bestellen met de 10% korting waar nu reclame voor wordt gemaakt. Deze prijsverlaging komt echter niet in beeld bij een bestelling.......

  Groet,

  Liesbeth

  Reageren
 • Liesbeth

  Ik wil graag de Olger tafel bestellen met de 10% korting waar nu reclame voor wordt gemaakt. Deze prijsverlaging komt echter niet in beeld bij een bestelling.......

  Reageren
  • Loods 5

   Hoi Liesbeth, de tafel is bij ons niet online beschikbaar. Daarvoor wil ik je graag doorverwijzen naar onze winkel in Zaandam of de eigen webshop van de Machinekamer. De actie is pas geldig vanaf 12 november.

   Reageren
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...