What's cooking? Panzanella: Toscaanse zomer salade

by Loods 5

Makkelijk, snel en heel Italiaans. Zet deze Panzanella salade op tafel en de Toscaanse geuren komen je tegemoet! Heb je nog oud brood liggen? Dat komt helemaal goed uit want in deze salade doe je brood dat al iets is uitgedroogd. Dit blijft in de salade lekker stevig en neemt alle smaken aan van de olijfolie, balsamico en het sap van de tomaten. De overige benodigdheden zijn:

 

benodigdhedenBegin met het snijden van de tomaten. Snij ze in kwartjes, door de helft, in plakjes, wissel het af voor een speelse variatie! Bestrooi ze met zout en peper.

loods5 panzanella loods 5 panzanellaSnij nu ook de gegrilde paprika's in reepjes, de ansjovis filets in kleine stukjes, en doe dit samen met de kappertjes bij de tomaten. Snij het brood in kleine stukjes van ongeveer 3 cm en voeg toe aan de salade. Scheur de basilicum blaadjes eroverheen en meng daarna alles even goed door.

loods 5 panzanella

Breng als laatste de salade op smaak met het sap van een halve citroen, 3 eetlepels olijfolie, en een klein scheutje balsamico azijn. Proef de salade en doe er eventueel nog zout en peper bij.
5

Je salade is klaar, buon appetito!

Grijze karaf Miss Happy day 29,95, Faitrade citruspers van Acaciahout 15,50, Le Creuset molen 32,95, Serax bokaaltje medium 10,95, Portugese witte schaal 19,50, Choppingboard Oblong 27,50

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...