Life begins after coffee

by Loods 5

Even geen haast, maar gewoon op de ouderwetse manier een bakkie zetten. De laatste tijd is het weer helemaal hip om net als je oma dat vroeger deed, koffie te maken met een koffiefilter. Slow coffee, wat zoveel betekent als met aandacht gezet, lijkt veel op de ouderwetse filterkoffie zoals we die allemaal wel kennen. Het gaat er vooral om dat je rustig en relaxed de tijd neemt om lekkere kop bijzondere koffie te maken. Door de verschillende zetmethodes en speciale filters is de manier van filterkoffie de laatste jaren veel verder ontwikkeld, wat heeft geleid tot een hele nieuwe beleving van koffie.

De belangrijkste zetmethodes zijn, de Chemex, Aeropress (hiermee worden zelfs nationale en internationale kampioenschappen gehouden) French press, en met een pour-over dripper. Wat slow coffee zo speciaal maakt is dat prachtige fruitige koffiebonen uitstekend tot hun recht komen. Door de vlugge manier van het maken van een espresso bestaat het risico nog wel eens dat de prachtige koffie zuur wordt. En natuurlijk is een Chemex op tafel op heel erg gezellig en mooi!

4xdripMet de pour over drip techniek giet je met één rechte straal heet water in de koffie

pouroverdrip

filtercoffee aeropress
De Chemex is een koffiepot vervaardigd uit 1 stuk hittebestendig glas, uitgevonden door Peter Schlumbohm in 1941. Doordat de koffie enkel in aanraking komt met het filter en het glas, blijft de pure smaak behouden. Bij Loods 5 Amersfoort te koop, 3 kops Chemex 40,50 en 6 kops Chemex voor 44,50.

chenexWil je liever een apparaat al het werk laten doen, dan kun je aan de slag met de Technivorm Moccamaster. Een Nederlands ontwerp, en handgemaakt en individueel getest. Het is een prachtig vormgegeven, duurzaam apparaat en erg eenvoudig te bedienen. En het belangrijkste is dat hij ook nog eens heerlijke koffie zet!

Het hoogwaardige koperen verwarmingselement zorgt voor de ideale zettemperatuur  (blijft altijd tussen de 92° en 96°C) tijdens het koffiezetten. De unieke 9-gats water-uitloop zorgt er voor dat het water gelijkmatig over de gemalen koffie loopt. Daarnaast is de Moccamaster razendsnel en stil, en binnen 6 a 7 minuten heb je een volle kan koffie. Dit alles zorgt voor een hete en heerlijke koffie die niet bitter smaakt.

moccamasterpinkcollage

 

In de unit van Beans en Leafs bij Loods 5 Amersfoort is een groot assortiment aan middelen om koffie te maken te vinden, waaronder de Chemex, percolator en French press. Ook de Technivorm Moccamaster  is er te koop voor 189.- en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Wil je meteen koffie meenemen dan kan dat ook, je vind hier de espressomelanges van Brandmeester's koffie, evenals een rijk assortiment Arabica bonen uit alle delen van de wereld: Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Indonesië, Kenia, Papua Nieuw Guinea en vele andere landen.

De bekende espressomelanges zijn: Aficionado (de donkerste), Segundo (de milde), Sodade (ook voor de volautomaat) en Equîto (biologische espresso). Bonen kunnen in het weekend ter plekke in elke gewenste stand gemaald worden. 250 gram vanaf 6.- en 500 gram vanaf 12.-

brandmeesters

chocolaFoto credits: Alanabread.com en Beans en Leafs.

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...