Liefde voor interieur

by Loods 5

We zijn op bezoek bij Marja van Daalen, van beroep communicatieadviseur voor een woningcorporatie. Ze woont in een heerlijk wit huis waarin ze op creatieve wijze met de ruimte heeft gespeeld om er zo goed mogelijk alle functies, zoals wonen, koken, werken en slapen, in te verwerken.

IMG_6967Van fantasie naar werkelijkheid

Van kleins af aan werd Marja al geïntrigeerd door het inrichten van ruimtes. Zo beschilderde ze zelf deurknopjes en had ze op 14 jarige leeftijd al een fantasie over een minimalistisch ingerichte witte kamer. Jaren later zag ze letterlijk deze kamer uit haar fantasie, terug in een boek. Nu woont ze zelf in zo’n wit huis, wellicht niet zo leeg en minimalistisch als in haar fantasie, maar wel heel eigen en vertrouwd. Want zoals ze zelf zegt: “Dit ben ik, hierin kan ik alles kwijt. Met de inrichting van mijn huis kan ik een eigen droomwereld creëren, ik kan de wereld mooier maken. Wat ik twintig jaar geleden mooi vond, vind ik nu nog steeds mooi. Zo is de kleur wit altijd mijn favoriete kleur gebleven.”

IMG_7032Gek op schilderijen

Marja: “Het bezig zijn met inrichten is een oer-interesse van mij, een soort tweede natuur. Bij mij moet het plaatje gewoon kloppen. Eigenlijk koop ik nooit iets, maar ik laat wel vaak dingen maken door een timmerman. Zo hebben we de ombouw van het bed en het bad door een timmerman laten maken. Verder kun je in ons huis veel oude stukken terugvinden, die ik nog altijd heel mooi vind. Ik ben gek op schilderijen, de schilderijen die we in de huiskamer hebben hangen zijn van onbekende schilders en zijn puur op schoonheid uitgekozen. We kopen ze via veilingen of gewoon op Marktplaats. Ik heb het liefst een leeg huis met hier en daar een drukke muur vol schilderijen.”

IMG_7064

IMG_7054Alles klopt!

“Mijn vorige huis, waar ik vanaf mijn twintigste woonde, lag midden in de stad en paste mij als een oude jas. Toen ik mijn grote liefde Eric ontmoette, die een echt natuurmens is, heb ik toch besloten om bij hem te gaan wonen. Om zijn huis ook mijn huis te laten worden, zijn we gaan verbouwen. We hebben alles opengebroken. Beneden is er nu een grote, open ruimte, doordat de hal bij de woonkamer getrokken is ‘val je echt met de deur in huis’. De gehele bovenverdieping is onze slaapkamer geworden met het bad midden in de kamer. De verbouwing was voor onze relatie een zeer leerzaam proces, we zijn in die periode nog meer naar elkaar toegegroeid. Ik kan wel zeggen: alles klopt!"post11. Fotolijst marmer O5Home. 2. Bureaulamp Spica O5Home. 3. Paperpulp vaas large Serax 4. Ixxi children of the sea 5. Diesel kandelaar 25 cm  5. Diesel kandelaar 35 cm 6. De Puf 7. Lying down 8. Krukje schroef 9. Vogelparade

Graag alle velden met een * invullen, je email wordt niet gepubliceerd
Bezig met laden van de volgende stap... Even wachten...